Idag ställdes vi på prov mot ett obesegrat AIK, en hemmamatch vi sett fram emot sen säsongstart.

Under försäsongen möttes vi i en vänskapsmatch som AIK tog hem ganska stort, och därför har vi under veckan varit extra taggade att ta hem vinsten på hemmaplan. Tyvärr blev det förlust idag, AIK vann med 47-55.

KFUM Central saknade idag två stjärnor, vilket märktes tidigt i matchen. Vi var nervösa och lät AIK köra över oss från start. Efter 11 raka poäng från AIK genom bland annat några treor av Özlem Alkan och många gratis straffkast, fick Centrals Lydia Karlefors äntligen i våra första poäng. Det var stor skillnad i attityd mellan lagen i den första perioden, som slutade 7-22 till AIK. Lydia var den som orädd attackerade korgen och höll Centrals energi vid liv.

Andra perioden fortsatte trevandes från Centrals sida, vi fick tidigt lagfoul och många straffar emot oss. (Totalt fick AIK skjuta 24 straffar, och vi bara 4 under matchen). Vi fortsatte att kämpa men gick till halvtid med poängen emot oss (14-37) men ledde returtagningen och antal tagna skott.

I halvtid lyfte coach Peson det vi faktiskt hade gjort bra, och vi klev in i andra halvlek med en förändrad attityd och vinnarskallarna påkopplade. Vi blev mer aggressiva i försvar, började attackera korgen och äntligen släppte skyttet och bollen började sitta. Detta resulterade i 18 raka poäng! Plötsligt var det match igen, och nu stod det 32-37. Nina, Linda, Hillan och Lydia gjorde ett bra jobb att stoppa AIKs insidespel och vi höll AIK på 3 poäng i den tredje perioden.

I den sista perioden var det en jämn kamp fram till matchens sista minuter. Vi blev tvungna att chansa med mer trepoängsskytte de sista minuterna, Lydia satta en trea och höll spänningen vid liv men tyvärr räckte det inte hela vägen.

Hade vi fått spela ytterligare en period hade Central tagit hem vinsten men vi tar med oss attityden från tredje perioden till vår nästa match som spelas redan nu på onsdag, borta mot Fryshuset. Vi tar även med oss den aggressiviteten vi hade i returtagningen och insikten att det gäller att vara med från start för att vinna matcher.

Vi tackar publiken som kom och hejade, och som med tålamod stannade kvar även till den andra halvlek där vi bjöd på mer spänning.

PS: glöm inte att följa oss på Instagram, @centralbasketdam