Dags för härlig bortamatch i Uppsala på sena söndagseftermiddagen!

Joeffrey, Bohman och Nisse hade dragits med sjukdom under veckan och det var generellt ganska tunga ben i truppen under veckan då det varit en tuff två veckorsperiod med sammanlagt fyra matcher inklämda.

Vi hade en tydlig gameplan i offense och defense inför mötet med erkänt tuffa Uppsala. Offensivt klickade vi på alla cylindrar i första halvlek och strutade i 53 poäng framåt vilket är vår högsta notering nånsin i basketettan på en halvlek. Emil slängde själv i 19 av dessa poäng på lika delar starkt skytte som grisande under korgarna.

Dock så gjorde anfalls-flowet att vi helt tappade bort vår gameplan i defense och släppte in 51 poäng bakåt (också rekord misstänker jag…).

53-51 i halvtid.

Det behövdes ingen Brad Stevens-analys för att det var det defensiva som vi behövde förbättra inför andra halvlek. Lyckligtvis är det precis det som händer. Det snackas bättre, vi löser våra scrambles och framförallt så springer vi hem. Men Uppsala viker sig inte för det, det är dom för bra för, dom pressar och sliter men vi behåller huvudena någorlunda kyliga och MALER in en arbetsvinst med 92-82.

Emil slutar på 34 poäng och 9 returer. Sjuklingarna Joeffrey, Bohman och Nisse klarar sig bra. Joeffrey på 9p och bra snirklande, Bohman 9p 13r (och 3 blocks men eftersom han bara får 0.33 blocks per block i statistiken i år så stannade han på en block idag igen J) och Nisse slänger iväg 9 assists (även om vi tror att det dubbla snarare är närmre sanningen).

Hela bänken bidrar ruskigt effektivt på begränsade minuter vilket är det bland det svåraste man kan göra. Amir drar i en trepoängare och Johannes blir inbytt som någon slags hitman och slänger i två egna treor och hinner med två returer och en assists utöver det. Biniam kommer in i slutet när Uppsala trycker på och sätter några tunga straffkast som stänger matchen.

Matchens lirare är nog dock JC med 20p och 8 returer och försvarsuppgift på Alan Zekovic i stora delar av matchen. Tyvärr drog han på sig en ordentlig sträckning i innerlåret i slutet av matchen som vi får kolla närmare på. Nu är det matchledigt i tre veckor så gott om tid för rehab lyckligtvis.

Vi bygger vidare!

#KeepCalmandGoBananas