Hem BÖRJA SPELA BASKET

BÖRJA SPELA BASKET

Vi har basketlag för de flesta och i KFUM Central Basket spelar man för att man vill. Säsongen i basket sträcker sig från höst till vår.

Vi drar igång en säsong i september med träningar och matcherna brukar börja i oktober/november. Det är matchuppehåll över jul och nyår. Normalt seriespel är slut i mars och för de lag som kvalificerar sig till slutspel kan matcherna fortsätta in i april. Under säsongen finns det även olika turneringar som lag kan anmäla sig till och en gång varje år på sommaren anordnar klubben ett basketläger.

BananaKids
Är för de yngsta (3 – 7 år). I den här gruppen tränar man 1 gång i veckan och spelar inga matcher. Basket ska vara en lek och fokus ligger på att ha kul. Det krävs ingen tidigare erfarenhet av basketspel utan alla är välkomna! 7 åringarna spelar matcher någon gång varje termin.

Barnverksamheten
För barn u8-u12. Det krävs ingen tidigare erfarenhet för att börja spela utan alla får prova på. I den här gruppen tränar lagen 1-2 gånger i veckan. (för de yngre 8-11 år är det match en gång per månad). Fokus för dessa lag är att ha kul och att spela samt träna för att lära sig.

Ungdomsverksamheten
För ungdomar  u13-u16, tränar lagen 2-3 gånger per vecka och det finns möjlighet till fys- och individuella träningar utöver lagträningarna (utifrån egen ambition). Lagen anmäls till spel i serier. Matcherna spelas oftast på helgerna och det är vanligtvis en match per helg (slutet av september genom april).

Upp till och med u12 är det fritt att prova på oavsett tidigare erfarenhet. u13-u14 ser vi gärna att man har spelat lite innan. u15 och äldre krävs det lite mer av individen, vi har dock ofta lag i flera nivåer på utvecklingstrappan så det brukar finnas en lösning om man vill börja i den åldern också. Kontakta oss för mer information.

Juniorlag
Som juniorspelare krävs det att du har spelat basket förut. I dessa lag tränar man 3-4 gånger per vecka + gym och individuella träningar. Matcher har man normalt sett varje vecka (vanligtvis på helgen) under säsong.

Vi har även motionslag i junioråldrarna, de tränar 1 gång i veckan och spelar match.

Seniorlag
KFUM Central Basket har pga resursbrist i form av kvalificerade halltider valt att pausa senior elit-sidan tillsvidare.

Vi har motionslag i damer division 3 och 4 samt herrar division 3, 5 och 7. De lagen tränar 1-2 gånger i veckan + match.

Rosenbusken
KFUM Central basket har ett lag för äldre ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Laget tränar en gång i veckan. Det krävs ingen tidigare erfarenhet av basketspel.

Undrar du över något, är intresserad av att börja spela eller har andra frågor, tveka inte att skicka in en intresseanmälan så får ni mer information!

Vi håller på och uppdaterar vårt intresseanmälningssystem. Detta innebär att allt inte är perfekt än. Vet ni inte vilken grupp som ni söker, behöver information som inte finns med på sidan eller har andra funderingar så tveka inte med att höra av er till oss, maila: info@centralbasket.se.