Unga KFUM Uppsala kom till Gärdeshallen redo för fight och vi var redo för tredje matchen på en vecka.
Efter en magnifik inledning där vi snabbt gjorde 9 poäng genom bra rörlighet och samspel i anfall, så började Uppsala mala igång. De spelade intensivt försvar, varierade mellan man-man och zon, bytte på screens osv.. de gjorde det mesta rätt för att störa våra trötta skallar.

Vi ville spela zonpress efter satt straffkast tillbaks till zon, men fick inte så många chanser att prova på det i första halvleken. Man-man försvaret var lite segstartat och frustrationen började sprida sig. Uppsala kämpade på och öste i skott, de satte t.ex 5 av 8 treor i första halvlek. Där Vendela Danielsson var bäst med 3 av 4. De utnyttjade verkligen vårt passiva försvarsspel till fullo i första halvlek. Både timeoutsen användes för att mana på och få igång oss. Vi kommer undan med 2 poängs ledning i halvtid 38-36.

I halvtid pratade vi om att komma upp i intensitet, använda kroppen i försvar och låta alla vara med i anfall.

Direkt från start i tredje är det ett helt annat lag som tuggar igång.. efter 5 minuter i tredje är ledningen uppe i 10 poäng, sen vaknar Uppsala till igen och kan närma sig i protokollet inför 4e.. 48-43. Vi får skjuta lite fler straffkast och kan få till lite stress hos dem genom zonpress tillbaks till zon, men vi kliver också upp i man-man försvaret och gör det lite svårare att få runt bollen.

Det börjar se ut som det ska. Jennie T och Nina gör lite vad de vill inside med bollen.

I början på fjärde så avgör vi matchen helt, Vi gör 11-0 och matchen är över.

Slutsiffrorna skrevs till 68-50.

I andra halvlek gör vi jobbet, hela laget börjar röra på fötterna och spela försvar med både kropp och skalle. Vi släpper bara in 14 poäng i andra halvlek mot 36 i första. Vi vinner returtagningen 35-26, har för mycket slarv-turnovers (25, varav de har 19 steals = möjligheter att scora på), Vi snor 19 bollar.. det är bra!

Vi har i veckan koncentrerat oss mycket på grunderna, dvs bl.a mycket skott. Det syntes inte riktigt idag, i onsdags mot alvik så ramlade allt i.. idag fick vi kämpa lite mer för det. 2poängs procenten är riktigt bra: 59,5%.. men trepoängsskotten lämnar lite till att önska (1/12, 8.3 %). Vi får skjuta 27 straffkast, det är bra.

Nu har vi 2 veckor till nästa match. Ska bli skönt att träna som vanligt igen och få lite andningspaus!