När vi spelade mot Lidingö hemma i höstas kom vi inte alls upp i normal nivå och lyckades förlora knappt. Därför är det extra skönt att vi ROCKADE idag. Vi spelade grymt bra försvar och, som alltid, var det nyckeln till ett strålande bra anfall.

Första perioden var lite avvaktande. Vi spelade runt, kände efter hur dagsformen var och vilken nivå domarna valt. I början av andra höjde vi intensiteten i försvar, spelade runt bollen till bra lägen i anfall och gjorde ett litet ryck till 26-16. Då satte Lidingö upp det zonförsvar som vi hade svårt för senast och de gjorde det bra. Vi hade svårt att få till bra lägen mot Lidingös vilt fightande zon och slarvade dessutom med utblockeringen i försvar så vi gav dem alldeles för många möjligheter att sätta bollen. 0-9 på två minuter och Lidingö var ikapp. Jag vill verkligen ge cred till Lidingös inställning. De gick in 110% i varje situation och visade på gränsen till vårdslös offervilja.

Då var det färdiglajat. Vi steppade upp i försvar och snodde bollen direkt på inkast en rad gånger. Vi stängde alla passningsvägar och snodde bollar. I anfall spelade vi en lugn och klok basket där alla tog kloka beslut tills rätt läge kom. Lidingö slet verkligen i sitt zonförsvar, men vi släppte vidare bollen perfekt och till slut var en Centralspelare sopren under korgen.

Med tre minuter kvar på första halvlek stod det 31-27 till oss. Fyra minuter in i tredje perioden stod det 51-27. BOOM!

Det var så många situationer idag som jag sa att ”den måste jag komma ihåg att skriva om”, men såhär efter matchen när adrenalinet försvunnit minns jag inte. Men, vi hade i alla fall ett gäng tip-ins, varav den snyggaste var Nina Ristos pass till Alexandra Kitsou som kom flygande på högerkanten. I försvar minns jag en galen block. Vi spelade klockrent hjälpförsvar, men Lidingöspelaren lyckades ändå få fram en pass till sin medspelare som cuttade mitt i banan. Från ingenstans kommer Madeleine Lindqvist och trycker ner både bollen och Lidingöspelarens lilla hopp om poäng. Madde gjorde avslutade säsongen med att göra sin bästa match. Grymt kloka avslut och fem treor. SES!

Nästa helg spelar vi mot Fryshuset borta. En fin vinst där så kan vi fokusera på vårens viktigaste begivenhet av banan: Lagfesten.