Matchen mellan KFUM Centrals damer och Alvik hade en spännande start, men Central låg under med 19-30 i halvtid. Dock fanns det ljusglimtar i halvtidsvilan för våra damer. Returtagningen såg bra ut, Madeleine Lindquist spelade bra, och underläget var överkomlig. Men i andra halvlek började saker och ting gå neråt. Returtagningen gick fortfarande uppåt, men bollen blev inte väl omhändertagen, och vi slarvar bort totalt 41 bollar i matchen. En sådan summa är alldeles för hög, och det här är också en av anledningarna till lagets fall. Efter flera öppna turer till korgen för dom unga Alvikarna, med en född blott 1999, orkar Central inte hålla uppe spelet, och detta resulterar i ännu fler turnovers. Många i laget hade svårigheter, och trots skymtar av bra spel så slutar matchen med en förlust.

I efterhand, när man ser på Alviks lag är det slående hur unga de är, med bara en spelare som är född tidigare än 1990. De hade även 6 stycken spelare som var födda 1996, vilket är otroligt ungt för att spela matcher i Damettan.  Yngsta spelaren i Alvik, och kanske även kvällens bästa, var född 1999, vilket betyder att hon bara är 13-14 år. Men hon gjorde bra ifrån sig, och bidrog med 9 poäng, 6 returer, 3 assists och även tre stulna bollar.

Central gjorde i snitt 0.39 poäng per anfall, och slutade på 38 poäng, något som är väldigt lite. Att man släpper in 62 poäng är ingen väldig händelse, men vi bör ligga väldigt mycket högre än 38 poäng. Det är svårt att göra poäng när man inte har bollen, och det tar oss tillbaka till turnovers. Slutsatsen är att om laget inte hade tappat bort bollen så mycket, hade matchen kunnat se väldigt annorlunda ut. Nu är det bara att träna hårt och se till att nästa match blir mer lyckad, och att vi under resten av säsongen återgår till hur vi startade året.

Skriven av KFUM Centrals egna praoelev, Hampuz Zellén

 

Bra med publik idag på matchen! Härligt! Go bananas!
Here you go.. statsbanens analys av matchstatistiken:

 

alvikdam