Efter 16-0 i serien börjar allvaret på riktigt.

KFUM Centrals herrlag spelade sent i söndags den sista matchen i grundserien säsongen 2014/2015 och nådde efter seger med 88-66 delmål 1 för säsongen, att ta sig genom tabellen obesegrade. För motståndet stod Tensta som tillsammans med Köping i ärlighetens namn är de enda två lag som bjudit Central lite motstånd under säsongen.

Ett välcoachat Tensta inledde intensivt och tog tidigt en liten ledning, men vi följer upp med en run som snabbt tvingar fram en time out. Bortsett från en del chansningar i försvaret som leder till penetration från Tensta och en del missade utblockeringar som genererar bortapoäng är vi försvarsmässigt tunga i första halvlek. Nisse drar i treor, Per pushar bollen och Johan är sedvanligt knepig att få kontroll på för motståndarna. Halvtidssiffrorna landar på 49-29.

I tredje kvarten håller vi ok nivå i 5 minuter innan vi får en liten genomklappning. Många turnovers leder till snabba poäng för Tensta och vi släpper in 17p resten av perioden. Fjärde kvarten blir mest en transportsträcka av blandad kvalitet men när slutsignalen ljuder har vi ändå skrapat ihop vår 10e 20poängsseger för säsongen. En gång har slutsiffrorna landat på under 10 poäng.

Nu börjar dock allvaret på riktigt.

Säsongens stora mål för Herrlaget har hela tiden varit att kvalificera sig till basketettan inför nästkommande säsong. För KFUM Centrals del innebära det till en början ett förkval mot ett starkt Nacka BBK som gått 16-2 genom den södra Svealandsserien. Vi möter Nacka i bäst av två med inledande match på bortaplan i Fisksätra Sporthall kl 15:45 lördagen den 28/3. Returen spelas i Gärdeshallen kl 19:00 onsdagen den 1/4. Vi ser gärna att Centralsupportrar är med och hejar fram oss genom dessa fighter.

Det Centrals herrlag har i rutin och skytte har Nacka i storlek och atletisism. En stark förstafemma som ställer om bra från försvar till anfall, de spelar med bra tålamod och sätter öppna skott. Som sig bör blir det här vår största utmaning hittills i år.

Ännu är det oklart vad som händer om vi skulle ta oss segrande ur Nackamatcherna. Vidare kval eller ej återstår att se, preliminärt verkar 5 Div 2 lag kvala vidare om 4 platser i nästa års Basketettor Norra/Södra. I dagsläget känns det ändå relativt ointressant. Fullt fokus ligger nu på torsdagens träning och matchen på lördag mot Nacka. Hoppas vi ses där.