[one_half]

KFUM Centrals Herrlag säsongen 2014/2015

KFUM Centrals Herrlag inledde säsongen 2014/2015 med en från klubbens styrelse uttalad målsättning att avancera upp till Basketettan från nuvarande position i Division 2. Klubben valde att kontraktera Jonas Wernqvist som ny coach för herrlaget. Jonas har en gedigen bakgrund som spelare och coach och valdes mycket med tanke på att årets trupp är mycket rutinerad och att Jonas profil som ledare och människa passar väl med gruppens profil.

Årets trupp består av 16 spelare varav ett flertal har tunga meriter från Basketligaspel på högsta nationella nivå. Spelare som Nils Hedström, Johan Westerlund, Per Hultman-Boye, Calle Arnold och Björn Johansson har bland annat spelat för Stockholmsklubbarna Solna Vikings och 08 Sthlm HR.

Herrlaget deltar i år i seriespel i Division 2 Svealand Norra. Laget har till dags dato vunnit sin serie obesegrade med 16-0 i matcher och påbörjar ett så kallat förkval till kvalet om platser till Basketettan 2015/2016 kommande helg Lördag 150328 på bortaplan mot Nacka BBK. Klubben hyser gott hopp om att Herrlaget kan infria årets målsättning då årets spelartrupp är den starkaste på många år.

KFUM Centrals Damlag säsongen 2014/2015

KFUM Centrals Damlag har flera resultatmässigt starka säsonger bakom sig i landets näst högsta serie, Basketettan Norra. Spelartruppen består av en kärna av spelare med tunga meriter med bland annat SM-guld, landslagsspel, proffsspel utomlands och spel i landets högsta serie Basketligan Dam. Jennie Thingwall, Nina Risto, Jenny Lidgren, Helena Klackenberg och Madeleine Lindqvist har alla tunga meriter från spel på högsta nationella nivå.[/one_half] [one_half_last]Målsättningen var därför hög, att kvalificera sig till Superettan, det vill säga att placera sig topp fyra i Basketettan Norra för fortsatt kvalspel mot Basketettan Södras fyra topplag efter jul.

Med i princip samma spelartrupp som föregående säsong, 13 spelare, så valde klubben att förlänga med befintlige coachen Tommy Johansson även 2014/2015. Tommy går den av SBBF arrangerade högsta coachutbildningen i Sverige, steg 4, och är en rutinerad coach med många år på hög nivå och passar bra med dagens rutinerade spelartrupp .

Damlaget placerade sig på delad första plats i Basketettan Norras grundserie med 8-1 i matcher och kvalificerade sig därmed, helt enligt målsättningen, för spel i Superettan efter jul tillsammans med BG Luleå, Norrort och Luleå Stars från den norra serien och Lobas, Högsbo, Wetterbygden och BG Mark från den södra serien.

Trots skadeproblem så har Damlaget levererat på en hög nivå under hela Superettan och ser idag ut att med en omgång kvar komma på en mycket meriterande andra plats i Superettan med 11-2 i matcher bakom Luleå Stars på 12-1. Klubben är mycket stolt över Damlagets placering och Damlaget erbjöds i och med andra platsen att kval upp till Basketligan Dam. På grund av att Gärdeshallen inte är godkänd för spel i Basketligan Dam så har föreningen tyvärr tvingats tack nej till kvalspelet.

Träningstider och Arenafrågan fortsätter att vara de stora problemområdena för elitverksamheten men i övrigt ser verksamheten mycket ljus ut. En ny Sportchef Elit, Christer Sjögren, har anställts och då övriga basketföreningar i Stockholmsområdet går lite kräftgång i nuläget så är potentialen mycket stor för KFUM Central. [/one_half_last]