Emma Axelsson känner ni nog alla till, men hon är inte bara den lilla barnsliga, omtänksamma och härliga tjejen ni känner utan är också någon som kan jobba hårt och har lagt ner hela sitt liv på den här klubben. Hur kommer det sig att hon började jobba i kansliet och var är det egentligen hon gör om dagarna? Det kommer jag besvara på idag!

Emma Axelsson jobbade som telefonförsäljare innan hon tog tjänsten som ungdomskonsulent i våran förening. “Det var bara slöseri med tid!” säger Emma när hon beskriver sin tid där. Klubben blev som en räddning för Emma som då var utbildad undersjuksköterska men insåg snabbt hennes passion för basket. Efter bara ett år som spelare i klubben drog Emma sitt korsband och började redan då att hjälpa till i klubben under tiden hon var borta från basketspelandet. När hon började spela igen forsatte hon att hjälpa till med lite allt möjligt och plötsligt blev Hillans tjänst ledig och Emma blev officiellt anställd i kansliet.

Just nu coachar Emma 15 grupper, är bananakidsansvarig samt ansvarig för idrottslyftet men tar annars hand om allt möjligt i klubben. “Jag skulle säga att jag lär mig något nytt varje vecka. Kanske inte just basket men hur man som ledare kan leda och hur barn uppfattar en!”, säger Emma om hennes jobb. Emma förklarar också att hon har utnyttjar sina egenskaper som hon utvecklat inte bara med sina basketlag men också med föräldrarna och när hon samarbetar med andra skolor. “Jag har fått väldigt bra tålamod vilket jag får användning av och sen har jag utvecklat en väldigt social förmåga, jag kan prata med alla olika männsikor vilket är väldigt nyttigt eftersom i basketvärlden träffar du föräldrar, barn, domar och väldigt olika åldrar och roller.”, säger Emma.

Man imponeras direkt av hur ambitiös Emma är och hur mycket tid hon verkligen ner på klubben men detta har inte utvecklats av sig själv. Emma förklarar tydligt hur Victor har spelat stor roll i hennes jobbstil och att det verkligen hjälp hur bra de kommer överens och samarbetar. “Victor har alltid varit någon som man ser upp till som sportchef och väldigt duktig på mycket, han jobbar ju väldigt mycket och har alltid gjort det sen jag lärde känna honom. Hans arbetsmoral har väl smittat av sig lite och att jag går i hans fotsteg.”, säger Emma. Detta går åt båda hållen, Victor berättar hur Emma har räddat honom många gånger med småsaker men också när han verkligen behövt det. “Utan Emma i klubben skulle inte någon Victor vara kvar.”, säger Victor.

Även om Emma klagar lite på hur mycket tid som dras åt hennes jobb så ser man hur hon skiner upp vid varje träning när hon får träffa alla spelare och coacher. “Jag tycker om varenda person i den här klubben”, säger Emma. Hon ser de stora utvecklingsmöjligheterna som klubben har i framtiden och tycker om att hon får ta del av allt. Hagahallen som är en av våra stora planer tror Emma kommer kunna höja standarden för våra lag och göra det mycket lättare för oss att lära ut basket. Emma har själv lagt in en stark stöt i utvecklingen genom att få alla barnen att trivas och bjuda in mer medlemmar i klubben genom idrottslyftet. “Vi har fått en trygghet bland våra yngsta lag. Föräldrar och spelare avgudar Emma och hon gör sitt allt för att för att kidsen ska ha det så bra som möjligt”, säger Victor, sportchefen i klubben.

Emma gillar att alla tillsammans jobbar för ett mål och inte bara för att det är kul utan har en plan för allting. “Vid varje år som går så utvecklas jag som person och i min arbetarroll och det finns alltid chans att utvecklas. Vi jobbar också hela tiden för ett mål som kanske ligger många år ifrån men vi vill någoting och då känns det meningsfullt att lägga ner mycket tid.”, avslutar Emma med att säga när jag ber henne förklara vad som är det bästa med att jobba i Kfum Central Basket.

– Nike Bolmgren