Efter en bra och rolig match mot Malbas i helgen var det i tisdags dags för Stockholmsderby mot AIK i Vasalundshallen, vilket inte blev en rolig historia för vår del.

 

AIK var starkare, snabbare och bättre förberedda på alla positioner. Det blev en tung förlust där slutresultatet skrevs till 64-34. Inte mycket roligt statistikgodis att bjuda på med andra ord. Men positivt var att vi aldrig vek ner oss och fortsatte att spela i 40 minuter.

 

AIK är ett starkt lag med många duktiga spelare som satsar mot ligan och det är alltid roligt att spela tuffa matcher. Extra roligt var det att få möta den före detta WNBA-spelaren Janel Mcarville som hade sin premiär i AIK-linnet. Ska bli roligt att se vad hon kan bidra med, till AIK och till Svensk basket.

 

Det vi tar med oss från denna match är att vi måste bli hårdare och tuffare, och det börjar på träningarna. Förhoppningsvis var denna förlust den tändning vi behövde för att tagga till ordentlig och verkligen ge allt resterande delen av superettan då vi kommer möta flera bra lag som satsar mot ligan och har tagit in proffsspelare.

 

I helgen bär det av till Luleå för att spela mot BG och förhoppningsvis kommer vår redemption redan då.

 

// #10 Jossan

 

Glöm inte att följa oss på Instagram @centralbasketdam