Två lag med vitt skilda spelstilar möttes i Gärdeshallen. Luleå Stars hade ett sinnessjukt trepoängsskytte och satte 13 av 32 treor. (Vi skjuter typ 32 treor på en säsong.) Vi spelade runt och hittade vi lägen nära korgen. Helt jämnt vid fulltid och förlängning där vi kunde avgöra genom att vi var det bättre LAGET.

Luleå presenterade sig genom att sätta tre raka treor. Och så fortsatte de. Spelade vi inte 100% perfekt försvar så satte de bollarna. Ibland satte de bollarna fastän vi spelade perfekt försvar. Trots detta var vi hacket bättre och lyckades smita iväg till en ledning med 18-11 efter första perioden, till stor del eftersom Luleå tidigt fick lagfoul och vi satte straffkasten.

Vi var rörliga i anfall, fick fart på bollen och kom till bra avslut i andra perioden. Sammanlagt 21 poäng gjorda av sex olika spelare under perioden är ett styrkebesked i anfall. I försvar lyckades vi stoppa trepoängsskyttet, men tappade i andra hjälpen istället så Luleå fick alldeles för fria skott och de gjorde också 21 poäng. Ledning med 39-32 inför tredje.

I tredje perioden kom Luleå ut med mycket bättre energi än vi. Vi var stillastående i anfall och i försvar gick vi inte ut på skotten utan lät dem bomba. Luleå vann perioden med 27-13 och matchutvecklingen var obehagligt lik matchen i Luleå i höstas där vi ledde komfortabelt i halvtid, men förlorade matchen. Vi låg under med 52-59 inför sista perioden när vi gick ut på plan med uppdraget att vända och vinna.

Vi inledde bäst och efter tre minuter var vi ikapp, 64-64 och mitt i perioden hade vi ryckt till 74-68 och kanske, kanske slappnade vi av ett ögonblick. Ett par Central-misstag och tre satta Luleåskott senare stod det 74-74 och vi lyckades dessutom bränna vårt sista skott med 20 sekunder kvar av matchen och ge Luleå chans att avgöra. Klart bra tillfälle att äntligen hitta rätt sätt att stänga Luleås trepoängsskyttar.

I förlängningen visade vi grym lagmoral och stängde ner Luleå helt. Det tog 4 minuter och 22 sekunder innan Luleå lyckades göra sina första poäng i förlängningen (självklart en trea) och då hade vi redan gjort 10 och matchen kändes avgjord. Slutsiffrorna blev 86-77 och vi håller vårt löfte att ingen ska slå oss i VÅR HALL.

Idag, precis som övriga matcher efter jul, var det vårt LAG som fällde avgörandet. Vi gick runt på fler spelare än Luleå, vi passade oss till lägen i anfall och samarbetade bättre i försvar. Underbart.

Imorgon är det Uppsala borta som gäller!