Söndagen den 3 december så spelade Centrals Damlag mot Norrorts Damlag på hemmaplan i Gärdeshallen. Laget Kände redan innan att vi var taggade då det är kritiskt att vi vinner de resterande matcherna för att ta oss till en säker plats i superettan. Redan från matchstart så hade vi kontroll över matchen.

Vi spelade tillsammans som ett lag och som vi var tillsagda och det lönade sig. Det som var extra bra denna matchen som definitiv gjorde vår vinst var defense. Vårt defense var superbra och väldigt intensivt vilket gjorde att Norrort inte riktigt fick till det offensivt och blev stressade.

Något som vi har haft lite problem med matcher innan som vi lyckades bra med denna match också var att ta den till korgen. Att vi vågade attackera och spela tillsammans för att göra mål och inte vara så passiva gjorde att vi fick med oss många foul och fick skjuta. Det vi tar med oss till nästa match är intensiteten hela vägen igenom matchen, att vi inte ska ha dippar som gör att man tappar greppet om matchen. Med denna intensitet och det bra defense vi hade så hade vi många steals i laget 17 stycken, varav Clara Hedenqvist hade 6.

Vi hade 14 poäng på fastbreaks vilket visade att vi använde våra steals också, men den siffran kunde ha varit högre, vilket vi kan ta med oss till nästa match.