Vill du bli fysinspiratör för våra ungdomar?
Vi erbjuder nu fysutbildning #3 till föräldrar/syskon som har barn i våra 2004-2008 lag (i första hand de åldrarna, om ni har barn i äldre/yngre lag är ni välkomna med anmälan också såklart).

LÖRDAG 18 februari kl 13:00-18:00 på KFUM Rosengatan 1.

Gick du utbildningen i höstas eller i januari? Då är det här en bra fortsättning och uppföljning. Gick du inte den? Det är bara hoppa på tåget nu! Anmäl er nedan!

Vi tror att variation och en kreativ utmaning stimulerar inlärningsprocessen samtidigt som det skapar lust, så även inom fysträningen.

För att bidra med ledare som kan leda en utmanande och samtidigt tillåtande träning utbildar Sunda atleter och Moveoo föräldrar och ungdomsledare till Moveooinspiratörer.

Ledarens främsta uppgift är att aktivera och engagera ungdomarna i en naturligt sund och varierad fysträning som förbereder ungdomarna för framtida belastningsutmaningar. Moveooträningen inkluderar parträning där ungdomarna stimuleras till att hjälpas åt. Den innehåller även individuell träning som är utmanande och samtidigt tillåtande då varje individ anpassar träningen efter sin förmåga. Med enkla redskap skapas en tillgänglighet och möjlighet att fysträna i olika miljöer.

Utdrag från utbildningen:
• Kroppens historia och framtid

• Värdering och attityd inom träning

• Handduksträning

• Gummibandsträning

• Kroppsträning

• Bollträning

Varje deltagare får med sig mallar utifrån vilka det kan börja skapa olika program efter de förutsättningar och behov som råder.

En Moveooinspiratörs främsta uppgift är att engagera och entusiasmera ungdomar i en träning som är funktionellt utmanande och samtidigt tillåtande och fri från bedömning och exkludering.

En Moveooinspiratör förespråkar samarbete och inkludering i träningen för att skapa bästa förutsättningar till en långvarig träningslust. Det öppnnar upp för en träning som kan bedrivas i grupper som inkluderar olika åldrar, kön, nationaliteter och specifika basketkunskaper.

En Moveooinspiratör vill bidra till att fler ungdomar får en glädjefull och varierad fysträning som förbereder dem för kommande belastningsutmaningar som finns i vardagen och även i mer utmanande tävlings- och träningssammanhang.

José Nunez som tagit fram konceptet moveoo kommer hålla i utbildningen. Det blir full fart och fläkt med en massa skratt!

Målet är att ni ska kunna hålla i ett (eller fler fyspass) i samband med barnens träning efter utbildningsdagen.

Utbildningen kommer följas upp med en dags vidareutbildning under våren, 5/3.

Vi står för utbildningen och middagen, er motprestation blir att hålla i minst ett fyspass (i samband med ordinarie träning, 20-30minuter) regelbundet (gärna varje vecka) med laget under säsongen.

Läs mer om utbildningen nedan. Anmäl intresse via formuläret nedan!

Se exempel på övningar:
https://www.youtube.com/watch?v=f0fBYEcCMHA&list=PLGX-3HtmOEyPW5hw-Ij507Fv8LS2DJAT6&index=11

[iphorm id=”65″ name=”utbildningsanmälan”]