Efter en tio timmars bilresa genom ökenlandskapet mötte oss Las Vegas stadssiluett med höga hus, blinkande ljus och färggranna neonskyltar. Trots att det var mitt i natten var det omkring 30 grader varmt. För oss var det bara att checka in på hotellet och sova.

Första dagen var vi spellediga. Skönt efter den långa resan och sena ankomsten. Det enda vi behövde göra var att anmäla sig vid turneringen. Lagen som deltar är från hela USA och även en del internationella lag finns med. Resten av dagen försökte vi gå runt och se så mycket som möjligt av Las Vegas. Men värmen gjorde det svårt. Solen sken från en klarblå himmel och termometern visade över 40 grader.

Vi passade på att gå igenom så många hotell som möjligt för att få lite svalka i de luftkonditionerade lokalerna. Efter en kort tur längs hotell och spelgatan ”the Strip” gav vi upp och tog oss tillbaka till hotellet för att hänga i skuggan vid poolen.

Dagen efter spelade vi två matcher och därefter ytterligare en match i gruppspelet. Alla matcherna var jämna. Spelet svängde fram och tillbaka. Ena stunden låg vi under för att sedan ta ledningen med någon poäng. Tyvärr blev det till slut förlust i alla tre matcherna. Det kändes surt. För om vi hade lyckats få till det där lilla extra hade vi vunnit i stället. Det var bara att ta nya tag.

Turneringen var stor, slutspelet delades in i flera delar, brackets. Vi hamnade i bronsslutspelet. Samtidigt hade vi något annat att se fram mot på kvällen. För att vi hade nämligen lyckats få biljetter till landskampen USA mot Argentina.

På arenan var det fullt med folk men vi lyckades hålla ihop, köpa varsin USA-tröja och hitta våra platser utan att tappa bort varandra. Platserna var på översta sektionen med bra översikt över hela planen. Kevin Durant, Draymond Green, Kyrie Irving och Klay Thompson var några välkända NBA-spelare som fanns med på plan. USA tog snabbt kommandot i matchen och drog ifrån poängmässigt. Det slutade med vinst med 111-74. I vår turnering dagen efter var det vinna eller försvinna.

Första matchen började tidigt på eftermiddagen. Det gick lite upp och ned men vi lyckades spela ihop oss mot slutet och kunde gå ifrån och vinna. Äntligen en seger. Det innebar även att vi hade en ny match bara någon timma därefter. Även om det var lite segt på uppvärmningen var alla taggade. Vi hade bestämt oss. Vi skulle inte åka ur. Och det gjorde vi inte heller. Vi vann med god marginal.

Uppspelen satt bra och vi hittade varandra allt bättre på plan. Försvarsspelet fungerade och de tog sig inte igenom. Vinsten innebar att vi gått till final i bronsslutspelet dagen efter. På väg till hotellet stannade vi till och bowlade. Sedan var det hem och vila. Sista matchen och final. Starten blev bra och vi tog ledningen. Men motståndarna segade sig ikapp. Det var mycket fram och tillbaka. Tyvärr lite väl många bortkastade bollar och tekniska fel.

Trots det kämpade vi på och lyckades vinna med några poäng. Vi vann vår bracket (slutspel) och hamnade på 40:e plats av drygt 80 lag. En helt okej placering, helt enkelt!

Nu bär det av mot Irvine, utanför Los Angeles och sista turneringen för denna gång i USA. På väg dit ska vi även hinna med att svänga förbi UCLA och få en rundtur på collegeområdet som omväxling till baskethallarna.