Damlaget åkte upp till Östersund och fick med sig en skön vinst hem i bagaget.

Central fick en drömstart på matchen och spelade i inledningen tight försvar och inspirerat anfall. Vi rivstartade och drog ifrån till 2-18 innan hemmalaget vaknade till liv. Jämtland började då jobba sig ikapp och periodsiffrorna blev till slut 12-18.

Andra perioden blev jämnare och lagen följdes åt. Halvtidssiffrorna blev 29-33.

I halvlek pratade vi om att tighta till försvaret och höja intensiteten och rörelsen i anfallet. Planen var att gå tillbaka till det spel som startade matchen. Central kom ut taggade till max, och började perioden på precis samma sätt som den första: tre poäng från Madeleine Lindquist. En bra moralhöjare som taggade till spelarna och gav oss självförtroende efter vilan. Lagspelet var maximalt, spelarna på planen spelade tillsammans och vår sjätte spelare (bänken) hjälpte till att hålla intensiteten på topp. Jämtland hade inget att sätta emot och vi vann perioden med 6-21.

I sista perioden jämnade hemmalaget till siffrorna men kom i slutändan inte ikapp. Vi vann till slut med 11 poäng och slutsiffrorna blev 49-60.

Dagens match var en lagvinst där alla var med och bidrog. Skönt var också att vi höjde skottprocenten avsevärt jämfört med tidigare matcher och fick i 42,3% av våra tvåpoängare.

Nästa match är på söndag borta mot Alvik.