Efter flera veckors uppehåll var det dags för ny match i Basketettan. Det var ett revanschsuget damlag som ställdes mot ett ungt Alvik i Åkeshovshallen. Stundtals högt tempo och bra spel varvades med mindre bra perioder. Seger till slut ändå med klara 77-54.

Vi var ordentligt taggade på uppvärmningen. Efter två förluster var det bara seger som gällde. När domaren blåste igång matchen satte vi ordentlig fart men det märktes att det var ett tag sedan vi spelade match tillsammans. Och även denna gång saknades några ordinarie spelare. Alviks unga lag var samspelta och passade runt bollen snabbt. Kanske finslipade de spelet inför U19 SM nu i helgen. Vi körde 2-3-zon i försvarsspelet. I anfall var det ordinarie spel, motionspel.

Efter första quarten stod det 16-25 till oss. I halvlek hade vi drygat ut till 26-38. Alvik hade några duktiga skyttar som Estelle Centerstam som gjorde fyra trepoängare, totalt 14 poäng. Även Ebba Brandén kom upp i 14 poäng. I andra halvlek fortsatte vi att dryga ut poängmässigt. Efter tredje quarten stod det 44-60. Slutresultatet blev sedan 54-77.

Hos oss blev målmaskinen Josefine ”Jossan” von Uthmann med 21 poäng bäste poängplockare. Lydia Karlefors var inte långt efter med 17 poäng och därefter Nina Risto med 11 poäng.

Som tidigare konstaterats är det trots allt godkänt att släppa in 54 poäng på bortaplan i Basketettan. För att den här gången var skärpan bättre och anfallsspelet fungerade och det räckte till seger. Precis som vi lovade senast så kom vi tillbaka och drygade ut vinstkolumnen. Nu ska vi hålla i segerkänslan till nästa match hemma i Gärdeshallen. Ses där!