Damlaget inleder säsongen tufft med dubbla matcher i Luleå, Stars och BG. Lördagens match mot Stars började extremt tight och lagen bytte mest poäng med varann. Avslutningen kom att bli bra mycket mer dramatisk.

KFUM Central började bäst och drog iväg till 9-2, främst tack vare överlägset inside-spel. Sedan fick Stars stjärna Alexandra Ferm läge och pricksköt tills Stars var ifatt, 15-15.

Andra perioden var det totalt ställningskrig. Det kändes som om vi skulle kunna rycka, men med bara 6 av 21 skott i korgen blir det svårt. 31-31 i halvtid.

Tyvärr har delar av vår tredje-kvarten-förbannelse överlevt sommarvärmen. Totalt oflyt i anfall med bara tre satta bollar och lojt försvarsspel. Det är väldigt oklart vad som hände, men bra var det inte. Poängen rann iväg, Stars kände segervittring och Luleåspeakern ägnade sig mest åt att promota morgondagens match mot BG för den här segern var ju redan bärgad. Men riktigt så var det inte.

Med tjocka pannben, stora hjärtan och en sjuhelvetes hype så kan man göra stordåd. Vi gick in i sista perioden med underläge 41-55.

Bland det första som hände i sista perioden var att Madde Lindqvist fick fingrarna på en offensiv retur, Nina Risto slängde sig efter bollen och lyckades brotta fram den mot Helena Klackenberg som dök på den och hann få kontroll innan hon attackerades av en Stars-spelare och fick foulen med sig. En sekvens som tände hela laget.

Vi klev upp i försvar och fick stopp. I anfall tog vi rätt snabba avslut, men bollarna satt. Nina Risto hade ledsnat rätt rejält på att få smällar under korgarna och hämnades genom att sätta allt. Madde gjorde bort sin spelare och smög i bollar baseline. Efter två minuter hade Stars ledning krympt från 14 till 8 poäng och de tog timeout.

Vår nye coach Tommy Johansson bestämde att vi skulle sätta en 3-2 zon i försvar. Rätt oklart om vi någonsin satt en sådan förr, men nu vet vi att vi är bra på det.

Förvisso slängde Stars i en trea till 60-49 efter timeouten, men sedan stängde vi ner dem. Vi stressade sönder dem, bröt passar och plockade alla returer.

Sista drygt sju minuterna av matchen vann vi med 21-4. Och speakern slutade snacka om kommande matcher.

Bäst på plan var Klacken som i princip höll oss kvar i matchen första halvlek och var sjukt bra även i slutet. Hon gjorde 29 poäng och tog 12 returer. Man måste älska vår Klack.

Vinst med 70-64 och en galet skön start på säsongen. Inget är så bra för ett lag som en brutal vändning på bortaplan.

Ikväll har vi fyllt på lösgodisdepåerna och är redo för match mot Lulelå BG imorgon.