Vi vann i Åkeshovshallen ikväll. Inte ologiskt på något sätt, vi möter ett ungt Alvik som endast tagit en skalp hittills den här säsongen. 55-83 blev slutresultatet.

Alvik kom ut i man-man försvar, zon efter poäng. Efter några minuter stod de i zon hela tiden, en passiv sådan. Vi lät bollen går runt och hittade fria skott för det mesta. Försvaret lämnade lite att önska, Alvik gjorde det bra, men vi fick inte riktigt igång fötterna i första halvlek och aggressiviteten saknades.

Till exempel så fick Ellinor Holmberg skjuta i 8 poäng i första perioden.. det gjorde inte så mycket eftersom vi kunde göra poäng mest när vi ville framåt. Madde var stekhet, Nina och Jennie T gjorde lite vad de ville i tre sekundersområdet, 19-24 efter första perioden.

Andra perioden rullade på som den första, vi sköt på och tog offensiva returer.. hela 17 anfallsreturer efter period 1 och 2.

Det var med en känsla av att vi skulle lägga i ett par växlar till som vi kom upp från omklädningsrummet efter halvtidssignalen ljudit.

I tredje perioden klev vi upp i försvar och gled ifrån i poängprotokollet, 12 poäng upp blev snabbt 16, och till slut 20 inför fjärde perioden. Carro var på skotthumör och stoppade i ett par treor och någon tvåa, Thingwall och Lidgren tog sig lätt till straffkastlinjen. Alviks Elsa Landberg sprattlade till och började ta lite offensiva returer och visade lite go, men annars så var det väldigt passivt. Även om det varierades lite i försvar och så vidare så gick vi snabbt upp till 47-73 och så till slut 55-83.

Värt att notera:

* 5 spelare med 10 eller fler poäng! (Nina 18, Jennie T 11, Madde 15, Jenny 10, Carro 13)
* Samtliga spelar 15+ minuter.
* Vi tar 25 anfallsreturer.. Nina och Jenny hade fler anfallsreturer än försvarsreturer.
* Carro hade en dubbel-dubbel.. 13 pinnar, 10 returer.
* Nina hade 5 stulna bollar.. stundtals såg hon ut som en blixtsnabb guard i försvar!
* Madde och Carro stänkte i 3 treor vardera!
* Jennie T hade 5 assist
* Sophie lirar ganska precis 20 minuter och börjar komma in i det här med division 1-spel. 2p, 3 returer, 1 block.
* Kul att se så många Centralers på plats! Förutom spelarnas föräldrar så var också flera från F02 där och tittade! TACK!

Dagens jag-vet-inte..
Alvik har några av Sveriges bästa juniorspelare på sitt lag.. klart att rutinen är viktig för oss. Men så passiva och lealösa som de var i sin zon, och bara faktumet att de stod i zonen större delar av matchen är verkligen något att fundera på.

Vi var verkligen förberedd på en fight, ett kämpande alvik med tufft (fysiskt), energirikt försvar och fullt ös i anfall,  som det brukar var när man möter ett ”sköna gröna”-lag nu för tiden. Istället fick vi 30 minuter mellanmjölk med kort datum och 10 minuter halvljummen kopp te.

Synd.

Nytt fokus nu.. ny match på söndag. Träning imorgon. Ses på söndag.. kl 15:00 är det dags att studsa boll igen.