Andra matchen på 24 timmar och dessutom en riktig urladdning från igår i benen. Det är svårt att vinna två matcher på en helg borta i Luleå, men tack vare skicklighet, rutin och bra inställning gick det vägen.

Idag mötte vi basketgymnasiet, ett lag fyllt av snabba, vältränade spelare med meriter från ungdomslandslag. Och, naturligtvis, den grymma skarpskjutande ex-Centralaren Lovisa Brunnberg.

Matchen började jämnt, men sedan gjorde vi ett miniryck och tog ledningen med 15-9. I andra perioden gled vi ifrån till 24-12 tack vare bra försvar. Att släppa in 12 poäng på 15 minuter vittnar om riktigt bra försvar. Sedan fick vi tyvärr en svacka, anfallet blev stillastående, BG fick alldeles för enkla avslut i mitten och de var så nära som 2 poäng ner. Inför tredje var ledningen bara 35-29 och vi har ju inte haft våra bästa stunder i tredje perioden.

Då klev vi in och gjorde 16-0 innan de petade i sitt första skott. Vi spelade intensivt försvar och hittade bra lägen nära korgen. Inför fjärde ledde vi med 51-31.

Sista perioden inleddes med en riktigt dålig period. Vi var en ganska stor femma på plan och blev straffade av snabba BG-spelare i försvar och fick inte till nån bra rörelse i anfallet. Då kan det gå snabbt, men de kom aldrig närmre än 8 poäng. Med någon minut kvar bevakade vi segern genom lite rutinerad grisbollning.

Matchen slutade 66-56 och vi har inlett serien på bästa sätt med två segrar.

Nästa helg har vi hemmapremiär mot Blackeberg. Vi spelar söndag 13 oktober kl 14:45 i Gärdehallen. Matcher mot Blackeberg är alltid extra laddade eftersom flera i vårt lag kom därifrån och till denna säsong har vi dessutom norpat deras coach.