Match i Vällingby mot ett ösigt Blackeberg. Blacke-profilerna Simon Forsberg och Gino Panghulan visste vi var svårstoppade men utöver det visste vi inte mycket.

Matchen börjar och Emil Häglund har lekstuga, han langar i 22 poäng i första halvlek varav tre treor (!) och vi tar en ledning på 10 poäng tidigt. Det böljar dock fram och tillbaka och Bohman och Binni får direkt två fouls vardera. Vi varvar man-man med zon men får inte riktigt grepp på Blacke. Dom knaprar sig närmare och i halvtid står det 45-42 till oss. 

Matchbilden fortsätter på samma sätt, vi leder med mellan 2-7 poäng men rycker aldrig ifrån. Bohman som drogs med foulproblem i första halvlek verkar ha fått inspiration av Häglunds 22 pinnar i första halvlek och vräker i 22 egna i andra halvlek (!) och håller oss flytande i stora delar av fjärde quartern.

Vad som dock fäller avgörandet är att vi kniper igen försvaret i fjärde quartern samtidigt som Nisse petar i alla sina 6 poäng när matchen står och väger.
Biniam gör en riktigt bra PG-insats och JC gör som vanligt det som behövs i varje läge. Philip kliver in och ger oss en defensiv boost i tredje.

En sjukt viktig arbetsvinst i ett läge i tabellen när vi ”måste” vinna. Starkt av killarna att samla ihop sig så pass snabbt efter matcherna i veckan och nu bygger vi vidare på de positiva trender vi såg idag.

Härnäst Uppsala borta nästa helg!

Statistikgodis: 
Bohman 28p
Emil 25p 8r 3steals
Nisse 6p 8r
Biniam 12p
JC 6p 4a 4r och ruggigt bra försvar.
Joeffrey 7p 5ass

#keepcalmandgobananas