I söndags, parallellt med OS-finalen i ishockey, spelade herrlaget en mycket viktig match mot topplaget Nacka, forna Saltsjöbaden. På hemmaplan hade herrlaget vunnit med 10 poäng efter en mycket tight match där slutresultatet mer berodde på att Nacka då gjorde allt för att komma till en förlängning och Centralspelarna då fick skjuta många straffkast.

Matchen startades i ett rasande tempo för våra herrar där tip-off direkt ledde till en snabb attack och en direkt ledning. Försvaret var också mycket gott i inledningen av matchen, vilket ledde till att herrarna tog en ledning med 11-4 ganska omedelbart, men då hände det som inte fick hända. Momentum övertogs av hemmalaget och trots fortsatt bra försvar av Centralspelarna lyckades Nacka kliva närmare och närmare i poängprotokollet. De fick till slut en fantastisk run inför sin hemmapublik och kunde gå till pausvila med en ledning om fem poäng.

I andra perioden fortsatte det vara lock på för våra herrar. Det spelades en till två passningar för mycket i anfallszon, vilket hämmade möjligheterna till offensiv returtagning. Detta kombinerat med att Nackaspelarna höjde sig ytterligare medförde att de tog fullständig kontroll över matchbilden. De spelade ett komplett anfallsspel samtidigt som de spetsade upp sitt zonförsvar ytterligare, vilket gjorde det svårt för våra herrar att få till fritt skytte.

Inför tredje handlade det mest om att äta ikapp underläget och försöka nå maximalt minus nio poäng när slutsignalen ljöd. Vi hade att hämta upp minst 13 poäng eftersom Nacka redan här ledde med 22 poäng. Herrarna spelade nu ut i större utsträckning och lyckades skapa många stopp och TO:s för Nacka samt därefter skapa poäng i fart. Dock hade hemmaspelarnas skytte från 3-p linjen enorm utdelning denna dag och när vi väl hade sänkt i 3 tvåor svarade de snabbt med 2 treor eller 2+1 i paint. Tredje perioden slutade tack vare den högre intensiteten med en poängs förlust, 25-24.

I fjärde fortsatte jakten genom press och ökat tryck i 5-5 defense och det fortsatte att ge utdelning i form av steals och TO:s, men som i tredje perioden visade alla i Nacka att de var djupt rotade i ett framgångsrikt momentum, vilket gjorde att vi aldrig riktigt fick kontakt. Som bäst var vi nere i 15 poängs underläge då vi fick uppleva en -5 situation, (Nackaspelare begår stegfel innan han gör 2 poäng, vi foulas utan åtgärd i efterföljande anfall och Nacka får ett fastbreak som genererar 2+1 efter foul av oss) och detta tar till slut musten ur oss. Vi vinner fjärde perioden med 5 poäng och förlorar tyvärr matchen med 18 poäng.

Vill dock framhålla att domarna höll mycket god standard denna match och att tidigare nämnda sekvens inte på något sätt var bidragande till slutresultatet. Det enda som faktiskt kunde ha skett med andra utfall i den sekvensen är att våra spelare fått ytterligare energi att jobba med samt att kanske viss nervositet smugit in sig hos hemmaspelarna, men allt blir ju trots allt bara spekulationer. Kontentan är att Nacka kom till match fulltaggade och med en kämpaglöd utan dess like och därför är det bara att gratulera dem till en välförtjänt vinst.

Nu kör vi på med träningar inför kommande toppmatch mot Rapatac från Gävle, vilken spelas hemma den 9 mars klockan 14.15. Vi ser fram emot mycket publik och stort hemmastöd likt det stöd vi fick från Altai Dikme från HU19 i Tippens Sporthall i söndags. Kom till hallen och visa Gävleborna hur en riktig hemmapublik låter.