Det är alltid lika trevligt mottagande norrut och så även denna gång! Vi bjöds professionellt välkomnande och fint matcharrangemang av KFUM Östersund.

Matchen började med en 5-0 ledning till Central efter en snygg mittendrive av Olivia Kolo följt av en 3:a av Josefine ”Jossan” von Uthman. Strax efter kom Östersund igång och attackerade korgen med drives och offensiva returer. En eloge går till den talangfulla #12 Stina Dahlin som Central hade problem att stoppa. När slutsignalen löd hade Stina gjort 21 p. Varken Östersund eller Central kom igång med försvaret de första 10 minuterna och perioden slutade 29-21 till Central. Jossan stänkte i 3 treor i första perioden och hade totalt 4 st i matchen. Hon slutade på stabila 22 p.

För att komma igång med försvaret gick Central över till en zonpress som genererade i steals och ledningen drygades ut ytterligare när vi gick till halvleksvila (52-32).

Tredje perioden var den jämnaste (18-15 till Central). Men i fjärde perioden blev det lock-down i försvar och Östersund gjorde inte ett enda spelmål (3 p på straffkast). Sista perioden slutade 15-3 till Central som ledde matchen igenom.

Returtagningen var jämn matchen igenom och slutade 38-36 till Central. Matchen bjöd på stundtals fint klappklapp spel och Central kom igång rejält med skyttet. Jennie Thingwall hade det tufft med domarna men köttade i 20p och tog 7 returer. Hillevi ”Hillan” Stenström slet på och drog ner hela 11 returer (8 p), Nina Risto hade 7 steals och Susanna ”Suss” Kalén levererade 7 assist till sina lagkamrater. Laget var högprocentiga från straffkastlinjen och satte 14 av 15 straffkast (93%).

Nu väntar två viktiga träningar innan nästa helgs sammankomst med Akropol och AIK.