Matcherna mot Telge är alltid roliga och alltid otäckt jämna. Det spelar ingen roll om vi, som idag, fick en grymt bra start, man vinner aldrig enkelt. Idag ledde vi med bortåt 12 poäng efter första perioden, men de spelade upp sig och det blev spännande till sista minuterna.

Första perioden spelade vi riktigt bra. Vi breddade spelet i anfall, fick till en bra sving och kom till bra avslut. Även försvaret funkade bra, men för att vara rättvis bör jag nämna att Telge missade ovanligt mycket lägen också. Hur som helst så fick vi en smakstart på matchen.  Det märktes tydligt att vi skärper till oss när vi möter bättre motstånd och ett stort glädjeämne är att vi gjorde väldigt få misstag i matchen. Det jobbiga med Telge är ju dock att de är ett bra lag och är man en halv tå för långsam i försvar gör de poäng. Ännu jobbigare är att de allt som oftast sätter skott trots att våra försvarare gör allting rätt. Krasst så är det nog litegrann som att möta …oss.

I andra perioden började Telge sätta skotten och vi förlorade både andra och tredje perioden även om det var tajt. I jämna matcher är attityden avgörande och därför är det så viktigt för oss att ha spelare som Filippa Tydén. Hon vill liksom alltid ha bollen mer än de övriga nio spelarna på planen. Hon är löjligt skicklig på att läsa spelet och bryta passar, men det är hennes dödsföraktande störtdykningar för att norpa bollar som är mest inspirerande och de ger laget otroligt mycket energi. När matchen står och väger är det de små situationerna som avgör. Madde Lindqvists trea i slutsekunden i tredje perioden, Lotta Leppänens extremt vältajmade hjälpförsvar och Helena Klackenbergs returtagning som gav många sköna poäng, för att nämna några.

Telge var så nära som fem poäng en stund och det kändes för nära, men inte nervöst. Vi spelade stabilt och inte minst tack vare en bred trupp av skickliga spelare så vann vi till slut med 75-62. (För att vara ärlig så minns jag inte exakta siffrorna, men det var definitivt 13 poängs skillnad…)

Nästa helg är det allvar. Vi möter Akropol i Gärdeshallen kl 14:30 på söndag. Akropol storsatsar och påstås ha rekryterat gamla stjärnor som Nina Baresso och Cissi Färm. Vi längtar dit och hoppas kunna bjuda på riktigt bra basket!

Pia Rosin
-Lagkapten som önskar att man finge vara fler på plan eftersom varenda spelare i laget förtjänar minst 30 minuter speltid…