I veckan som gick intog 80 förväntansfulla barn i åldrarna 7-13 Rosengatan för att delta på årets upplaga av KFUM Centrals Aktivitets Camp.

– Det är fantastiskt kul och det är lika roligt varje år att se alla förväntansfulla lägerdeltagare, säger Victor Sundquist, Sportchef på Central Basket.

Lägret ett aktivitetsläger, där alla oavsett sportbakgrund eller inte kan delta. Inga förkunskaper krävs.

– Det handlar mer om att ha roligt, träffa nya kompisar, aktivera sig och kanske lära sig något nytt av bara farten. Vi har senaste 10 åren arrangerat ett dagläger direkt i anslutning till att skolan tar sommarlov, vilket har varit en riktig succé och det är många som återkommer år efter år.

På lägret provar kidzen på flertalet olika lekar och idrotter. På det fullspäckade schemat står allt ifrån basket, fotboll och brännboll, till kubb, frisbee, bad, utomhuslekar och doppboll.

Aimee Wallin är en av ledarna på lägret. Det är tredje året hon är med.

– Aktivitetslägret är definitivt en av årets höjdpunkter. Vi som är ledare har minst lika kul som barnen. Kanske roligare, säger hon och skrattar.

– Det bästa med lägret är nog den sköna stämningen, alla är glada och peppade vilken aktivitet vi än gör. Sen är det underbart att se barnens utveckling från dag till dag. Ett blygt barn kanske första dagen vill ringa hem medan samma barn dagen efter är helt självsäker och har fått många nya vänner. Det här är en av anledningarna till att lägret är så uppskattat. Barnen får verkligen träffa nya människor.

– För min egen del har lägret betytt mycket. Man lär sig att ta ansvar och se alla barnen. Det har absolut stärkt min ledarförmåga samtidigt som det är väldigt roligt. Det så bra att klubben ger möjligheten till ungdomar att jobba på ett sånt här läger, man utvecklas för varje år, avslutar Aimee.

AV: Sara Skärvad & Aimee Wallin