Som väntat blev det tufft och lurigt uppe i MEDELPADSKA Sundsvall för våra mannar.

Orongo joggade igång en snabb ledning på 10-2 och det kändes som om vi inte hade kommit ur bussen riktigt.
Försvaret var helt ok men Orongos mannar fick i det mesta och säkert fyra stycken contested jumpers av kvicke Edvin Jonsson.
En pytteliten uppryckning ledd av Calle Arnold fick oss iallafall känna att vi var med i matchen någorlunda och perioden slutade 20-17 till Orongo.

I andra täppte vi till fabriken i försvar och släppte bara in 11p men hade fortfarande svårt att rycka loss offensivt och scorade bara 14p. Johan Westerlund kom igång en smula och satte en buzzerbeater (som i ärlighetens namn nog var nån sekund sen) som reducerade Orongos ledning till 31-30 i halvtid.

Faktumet att vi inte gick om gjorde att allvaret kändes lite mer i halvtidsvilan vilket oftast kan vara bättre än att istället leda med en poäng.
Trots detta så börjar Orongo med 6 raka poäng och vi det börjar svettas lite på bänken, men, där nånstans så var det som om lagkollektivet bestämde sig att det fick vara nog.
Vi håller Orongo på 8 poäng sista 8.30 av den tredje perioden och vänder till en liten ledning på 49-45 inför sista perioden.

En stor faktor till det var Loke Sjöwall som lyckas få igång både vårt offense med att snabbt svinga bollen till öppna händer men framförallt fick igång ”vi-känslan” i defense. Det är svårt att definiera vad det egentligen är, men, när hela laget plötsligt tar ett steg till i defense och alla snackar därute då blir det roligare att lira både offense och defense.

Nån minut in i fjärde så börjar Orongo i en zon och först då släpper det offensivt för oss på riktigt. Abram Viklund slängde i en viktig trea och JC gör ett helgjutet jobb att fördela bollen till rätt händer i offense. Amir och Kelly gör ett moget jobb och slänger även
i poäng på relativt sparsam speltid. Viktigt!

Calle och Johan visar med sin rutin hur man med tålamod och passfinter maler ner en zon. Och jobbet vi gör på offensiva returer och loose balls gör att matchen till slut svingar över och det blir en någorlunda säker seger med 68-58 till slut.

Statistikgodis:
Calle Arnold med 20pinnar (Career High enligt alla utom Calle) 11 returer 5 assists och 2 steals (samt en block som inte syntes i statsen)

Utöver det drog våra vingspelare ett tungt lass på returerna med Abbe på 10st, JW på 10st och JC på 8st.

Ett viktigt rosa protokoll och en riktig nagelbitar-moral-seger, som är viktigt att ha under bältet en säsong som denna där varje match blir till liv och död i jakten på superettan. Men som vanligt #keepcalmandgobananas!