BÄST I STAN!

Jajamen vi gick segrande ur den stentuffa bataljen mot Alvik och är således i skrivande stund det bästa laget från Stockholm då Stockholm inte är representerat längre i Basketligan….men det skulle inte bli lätt.

Man kunde lätt tro att det skulle bli lätt, efter fem minuter i första quartern då det stod 15-4 på poängtavlan efter en studie i 1-1 spel av Johan Westerlund som själv hade 15p i första quartern!
Alvik knaprade dock sig tillbaka i matchen och 21-18 i periodpaus var ett rättvist resultat.

Andra quartern var bland det grisigaste i år. Siffrorna 14-15 visade att båda lagen gjort sin hemläxa i att scouta det andra lagets spel och spelare. Basket-Finsmakaren i mig njuter av dessa perioder men det är nog inget som publiken kanske uppskattar alla gånger. Vi gick in i halvtid med ett resultat och matchbild vi väntat oss, även om det var lite förvånande att det hårda spelet belönat oss med enbart 4 straffkast och Alvik med 18!

I tredje perioden visar vi klass både framåt och bakåt, det snackas i defense, vi är först på loose balls, skotten sitter, det smyger fram leenden på folk men det bibehålls ett ”äckligt disciplinerat” fokus i försvar. 25-17 slutar tredje och en 60-50 inför fjärde quartern.

I fjärde lyckas vi rida ut stormen exemplariskt. Nisse, Johan och JC hänger några viktiga ”moraldaggers” och Willy har en trea som rullar läääänge på ringen innan den trillar i och sänker hoppet för sin moderklubb. 17-20 till Alvik i sista men vad gör det 77-70 till Central och vinst!

Mike, JC, Nisse och Calle gör en i det närmaste komplett match defensivt.
Vi hade haft ögonen på Hartmann såklart men också Anton Miller och Mårten Melinder innan matchen, och vi gör ett bra jobb på den trion då Anton slutar på 4p (med rejäla foulproblem ska sägas), Mårten på 6p och Hartmann m 4 i halvtid slutar på 14p.
En eloge till slitvargen Matthias Liljeqvist från Alvik som var en pina för oss hela matchen, samt det lagförsvar Alvik visade upp. En riktigt tuff nöt för oss. Och straffkasten? Jo dom jämnade ut sig, 33 för Alvik och 28 för oss.

Statistikgodis:
Westerlund på 31 poäng, JC på 13 stabila pinnar med 71% FGProcent,
Calle 5p, 8rebs, 2blocks, 3steals, 2ass och försvarar ibland på hela Alvik ensam 🙂

Så BÄST I STAN……..(tills nästa helg då Solna Vikings med amerikansk importspelare hälsar på i Gärdeshallen och kommer försöka ändra på det!)