Med 5 spelare delvis eller helt borta p.g.a. skador och annat var förutsättningarna inte de allra bästa inför helgens Blacke cup (eller som den egentligen heter, Peak Sport Cup).

Första matchen var mot Södertälje, ett lag som i våras var i final i mitt-i-cupen och är ett av sveriges bästa lag. Vi börjar bra och lyckas få stopp på Södertäljes anfallsspel. Tyvärr lyckas vi inte stoppa i våra egna enkla lägen och eftersom södertälje plockar returerna och får enkla breaks, drar de snabbt ifrån oss i protokollet. I en sån här match märks skillnaden tydligt mellan div 3 och toppen av div.1

Södertälje är lite bättre på allt utom försvaret och tillsammans gör detta stor skillnad mellan lagen.

Våra brister synliggörs vad gäller bollbehandling, roteringar, passningar och avslut. Detta är något vi tar med oss till höstens träningar och kommer att jobba hårt med.

Andra matchen spelar vi mot Blackeberg och det är inte mycket att säga om denna match. Vi får snabbt kontroll och via bra försvar med följande breaks drar vi ifrån och vinner lätt.

Tredje matchen spelas mot EOS från Lund. En jämn historia där vi återigen kastar bort lite för många bollar men där vi periodvis spelar riktigt bra. Vi är ett tag uppe i ledningen men förlorar till slut med 3p.

Vår sista match i gruppspelet är mot Polisen. Detta är ett lag som hamnade i mitten av div.1 förra året. De är relativt små men aggressiva och snabba. Vi börjar bra och tar ledningen och det känns som om vi faktiskt har chansen att vinna. Tyvärr är det återigen stress och bortkastade bollar som fäller avgörandet. Vi orkar inte hålla emot hela matchen och Polisen vinner med 11p till slut. Polisen gick därefter till final mot Södertälje vilket visar att vi ändå gjorde en hyfsad insats.

I och med denna förlust står det klart att vi spelar B-slutspel.

I B-semifinalen möter vi Västerås och det är ett väldigt trött och slitet gäng som kliver in på planen.

Vi tar tidigt ledningen och behåller den ända fram till slutet av 4:e kvarten då vi missar några avgörande lägen och Västerås får i sina. Förlust med 2 poäng och turneringen är över för vår del. Den här matchen tycker jag att vi borde ha vunnit med normalt spel.

Alla som var med ska ha stort cred för att de kämpade på trots motgångar och skador. Även om det inte känns så just nu så var denna turnering väldigt nyttig tror jag. Vi har sett vad som krävs för att prestera på nästa nivå och vet nu vilka konkreta saker vi skall träna på. Kul är också att flera spelare som tidigare inte fått så mycket speltid denna gång fick chansen att spela betydligt mer och gjorde bra ifrån sig.

Stort tack till både spelare och föräldrar som skjutsade och stöttade killarna.

/ Lasse