KFUM Central och Almaskolan startar ett nytt samarbete som ger basketintresserade högstadieleveler möjligheten att kombinera sina studier med basket. Basket har tidigare saknats som huvudinriktning på skolan men är alltså tänkt att finnas på schemat till hösten 2014.

Almaskolan är en grundskola på Östermalm specialiserad inom idrott och hälsa. Skolan erbjuder diverse träningsmöjligheter för sina elever, från allmänträning till specialisering inom en viss idrott. Samarbetet med KFUM Central innebär att Almaskolans högstadieelever nu kommer få möjlighet att träna basket två gånger i veckan under skoltid, utöver skolans existerande idrottsprogram. Almaskolan ägs av Varenne AB, Athlete Sports Academy Sweden AB och Avacado AB, vilka även står bakom Stockolms Idrottsgymnasium. Detta öppnar således upp för närmare samarbete som även inkluderar gymnasielever.

– Vi på Almaskolan är mycket glada över att kunna presentera ett samarbete med KFUM Central Basket. Med denna gemensamma satsning vill vi skapa ökade möjligheter för tjejer och killar att kombinera skola och idrott. Vår målsättning är att vara det bästa skolalternativet för elever som älskar idrott och i just detta samarbete basket, säger Stefan Burman, VD på Alma Mater AB.

På KFUM Central ser man basket som en sport med stor potential i Sverige. Bristen på hallar i Stockholms innerstad gör det dock svårt att erbjuda alla basketintresserade möjligheten att utöva sporten. Klubben letar därför ständigt nya vägar för att erbjuda sina medlemmar goda förutsättningar. Samarbetet med Almaskolan innebär att man nu kommer kunna erbjuda sina medlemmar träningar dagtid, vilket kommer innebära ett lyft för föreningens verksamhet.

– Samarbetet med skolor är en hög prioriteringspunkt för föreningen. Vi tror på att kombinera idrott och studier, samt att man kan med hjälp av basketen nå sina mål inom skolan och med studierna, säger KFUM Centrals sportchef Victor Sundquist.

 

För frågor kontakta:
Victor Sundquist, sportchef på KFUM Central, victor@centralbasket.se, 0768 53 00 29
Stefan Burman, VD på Alma Mater AB, stefan.burman@alma-mater.se, 0765 36 31 11
Onsdag den 12/2 kl. 19.00 välkomnar vi dig till informationsträff inför åk 7 HT 2014 för Almaskolan.

Vi starta med information i aulan på GIH, Lidingövägen 1 och går vidare för att titta på våra skollokaler nere på Fiskartorpsvägen 2, Östermalms Idrottsplats. Under mötet får du mer information om skolan och våra idrotter. Vi kommer även att berätta om platstillgång i åk 7 och åk 8 för HT 2014 och hur du går till väga för att ansöka om plats eller byta till Almaskolan. Vi kommer kunna besvara era frågor om skolan och ni får även träffa vår rektor och några av våra elever.