För Roland Williams är ledarskap en investering i människor. Ett sätt att hjälpa dem att skapa en positiv spiral för sig själva, sin familj, sina vänner och samhället i stort. Ett viktigt val och ett stort ansvar men väl värt vinsten för omvärlden.

Namn: Roland Williams
Gör i klubben: Styrelsemedlem
Styrka: Kreativ
Älskar: Aha-upplevelser
På fritiden: Lyssna på musik, springa och allt som har med basket att göra
Bästa basketspelaren just nu: Jacob Williams på KFUM Central Herrar Utveckling.

 

Du är en engagerad förälder. Var kommer ditt brinnande engagemang ifrån? Jag växte upp med lagkamrater som inte hade det lika bra som jag. När vi spelade matcher hejade mina föräldrar lika mycket på dem som på mig. Som ordspråket säger ”it takes a village to raise a child”. För mig är det vad det hela handlar om. Att ge av sig själv och bidra till något större.

Du sitter i styrelsen för Central basket, vilken är din roll?
Jag försöker bidra med min erfarenhet inom varumärkesbyggande och kommunikation. Erfarenheter som jag har med mig från kreativa roller på Coca-Cola i USA och från olika byråer här i Sverige.

Vad är det bästa med ett lag?
Att man är just ett lag. There is no ”I” in TEAM. Det funkar inte. Det är laget som vinner matchen.

Vad är ledarskap för dig?
En investering. Ledarskap är ett stort ansvar men som ledare gör du också valet att faktiskt investera i något. Och då vill man se vinsten. För mig är vinsten balanserade ungdomar som blir balanserade vuxna som skapar en positiv spiral för sig själva, sin familj, sina vänner och samhället i stort.

Bästa YouTubern just nu och varför?
KFUM Central Basket så klart. Det är där det händer.