Gaia Trigueiros spelar i Flickor 2007 och tycker till kring läget med basketplaner i innerstan i Stockholm. Nedanstående har skickats till Stockholm stad. Sprid gärna!

Det behövs flera allmänna basketkorgar i Stockholms innerstad. Man ska inte behöva gå till träningar och betala pengar för att få spela basket. Var ska vi spela när vi inte får gå till idrottshallarna? Vem är det som tar ansvar för att det ska införas flera basketplaner? 

Jag har tränat basket sen jag var sju år. Nu spelar jag forward i laget Central, vi har träningar tre gånger per vecka och matcher nästan varje helg. Sedan corona bröt ut har vi inte fått spela inomhus i våra idrottshallar och alla träningar, cupper och matcher är inställda. Eftersom basket är en bollsport där alla rör på samma boll och man är väldigt nära varandra hela tiden så kan vi smitta varandra om någon är sjuk. Våran klubb har infört vissa utomhusträningar för hela klubben, men det är väldigt långt från där jag bor. Jag älskar att spela basket för att det är en lagsport, man jobbar tillsammans, kämpar, samarbetar och har kul. Det är skönt att känna att man har jobbat hårt när man går från träningen. Jag önskar att jag kunde spela mera basket nu när träningarna är inställda. 

Jag tycker att det är konstigt att det inte finns platser för barn att spela basket, man ska inte behöva åka till andra sidan stan för att spela. Nu när det är dessa tider och man inte går till träningarna så är det bra att kunna hålla igång och fortsätta spela själv eller med kompisar. Nu finns det nästan inga planer att spela på. 

Vilka är det som bygger bollplanerna i staden? Det borde väl vara Stockholms stad? Flera borde samla ihop sig och tycka till och förklara varför vi behöver flera bollplaner.

För det första; barn behöver röra på sig för att må bra och göra bra ifrån sig i skolan. Man håller sig också frisk och pigg när man sportar. För det andra så är basket väldigt viktigt för mig eftersom det gör mig glad när jag är med mitt lag och har kul. Det ska vara lätt att ta sig till en basketkorg och umgås med vänner. Då är det fel att man ska behöva sätta sig på bussen eller tunnelbanan speciellt nu.

Det ska vara gratis att ha kul och det borde inte vara så dyrt att bygga nya planer. Det är nog mycket dyrare för hälsan att sitta inne hela dagarna och må dåligt.  

Bygg fler nya bollplaner runt om i Stockholm så att vi kan göra det vi mår bra av! 

Låt Stockholms stad få höra att vi behöver flera basketplaner nu!

Avsändare, Gaia 12 år i Vasastaden som gillar basket