Som tänkt blev det från start en tuff och tät match mot Lidingö för vårt herrlag. Lidingö kom till match med en härlig glöd och lyckades emellanåt lirka upp vårt försvar på ett strålande sätt.

Vi började något trevande, som brukligt är vid första matchen för säsongen. Vi kunde dock ganska snart rycka åt oss en ledning som faktiskt höll och utökades allt eftersom matchen framled. Vi fick bra offensiv utdelning från våra skyttar och postspelare samt att vår backcourt sprang in en hel del enkla poäng.

Vårt transitiongame fungerade väl och den offensiva rörligheten var god. För att dra ner tempot och skapa skift i momentum valde Lidingö att gå över till en zon. De fick positiv utdelning initialer, men efter ett tag kom våra spelare att finna luckorna i paint likväl längs 3p-linjen och detta ledde till utökad ledning för vår del.

I tredje quartern fortsatte vi att stega ifrån tack vare många goda individuella prestationer samt att spelarna steppade upp alltmer i defense.

Under fjärde quartern pendlade vår ledning runt tjugo poäng undantaget en period då Lidingö fick ett gott momentum. Våra killar axlade då ansvaret och gjorde ett miniryck, vilket gav en seger med tjugo poäng, 80-60.

Nu är då premiärmatchen avklarad och vi går till en ny träningsvecka. Nästa helg väntar nästa hemmamatch mot Skuru. Vi laddarna om batterierna och lägger allt fokus på Skurumatchen.

 

Tack till publiken för ert stöd.

 

Tommy Johansson