Efter en mycket nyttig träningsvecka så var det dags att snida på sig skorna mot ett hitintills imponerande Luleå BG. 

Vi hade mest våra ögon på Arvidsson, som hittills snittar 26.5 poäng per match, och Yemane, som hittills lassat iväg 7 av 17 treor på två matcher (!). 
Men framförallt visste vi att det skulle bli en kamp i 40 minuter då det vi sett hittills visat på ett ruggigt spelskickligt och disciplinerat lag, där alla drar sitt strå till stacken. 

Trots alla förträffliga scoutingtips som vi i coachstaben tyckt oss samlat på oss så handlade dock den här matchen om oss själva. Köper vi in i spelidén? Kan vi komma tillbaka mentalt efter en förlust där vi inte spelade upp till vår förmåga?

Vi börjar med att slänga i 27 pinnar i första quartern, att jämföra med totalt 60 på hela matchen mot Jämtland, så offensivt var vi till en början på banan iallafall. Vi släpper dock in 20 poäng vilket vi inte är nöjda med.
Bohman slänger i 10 poäng själv och är ett monster på returerna.

Resterande tre quarters släpper vi in 11p, 12p resp 12p vilket vi är väldigt nöjda med. Vi är inga monster offensivt själva men hamnar till slut på 71 poäng och vinsten är bärgad med 71-55.

Skönt att få pusta ut med en vinst men framförallt på det sätt vi vinner. Totalt fokus i försvar och disciplin i anfall. Grisigt, kämpaglöd och tålamod. Det är melodin i år, nej det är inte Golden State Warriors kanske men Memphis Grizzlies och Södertälje Kings (Nåja, vi är inga Vedran än) vinner matcher ibland dom med 🙂

Svårt att nämna några specifika namn idag förutom ett och det är Jonathan “Airvika” Bohman. Han slutar på 16 poäng, 13 rebs, 3 ass, 3 blocks, 1 steal, bäst plus/minus och en effektivitet på 29!

Milan debuterar med 8p på 10 minuter och en monsterblock!
Loke och Philip gör sin numer sedvanliga veteranrunda där dom lugnar ner laget i anfall och sätter fart på laget defensivt!
Nisse får sänk på treorna när matchen står och väger.
Biniam gör en rejäl PG-insats i andra halvlek där han är precis den floor general vi visste fanns i honom.

Sammanfattningsvis så gör åtta olika spelare poäng men bara två över 10 poäng, det är ett styrkebesked som heter duga och ett facit vi gärna ser igen då det betyder att vi delar med oss av lädret (19 assists idag) och framförallt inte står och faller med en spelare. Team First!

Kul med vinst framförallt, men nu blickar vi framåt.

Nu stundar först Djurgården på söndag och sen AIK på onsdagen efter. Drömmotstånd såklart och årets två roligaste fajter! Hoppas vi ses där, det kommer behövas högljudda röster för att överrösta deras klack!

#keepcalmandgobananas

Coach PHB