I helgen spelade herrlaget årets nästsista match. Motståndet stod Blackeberg Basket för och vi var i princip piskade att vinna om ville behålla vår plats i superettan efter årsskiftet.  Då ordinarie coacher var och fortbildade sig så fick, Philip Aluko, göra sin debut som aktiv Headcoach för året.

Vi kom till ett fullsatt Vällingbyhallen då Blackeberg hade sin årliga lucia/jul avslutning och därför bjudit in förenings samtliga medlemmar till hallen. Trycket var stort och spelarintroduktionen för hemmalaget var väldigt imponerande. Traditionsenligt så spelade Blackeberg i sina röda matchställ när du har detta julevenemang  vilket ställde till det lite då vi enbart hade med oss våra vinröda ställ. Lyckligtvis gick bägge lagen och domarna med på att detta var ok.

Vi började matchen med två bra anfall men sedan blev vi väldigt stagnerade i framåt och i försvaret kunde vi inte täppa igen mitten. De medförde att Blackerg snabbt skaffade sig en 10-poängs ledning. Möjligtvis hade vi problem att utskilja våra egna spelare med motståndarlagets på grund av dom liknade matchdräktsfärgena. Lyckligtvis lyckades vi jämna ut siffrorna mycket tack vare inbytte jonathan bohman som satte fyra starka poäng och hittade fram till cuttande medspelare vid två tillfällen. Vi avslutar perioden med 3 poäng underläge.

Andra perioden spelade vi rikitgt bra med mycket rörelse och en hel del härliga klapp-klapp spel.  De var underhållande att se på och framförallt såg det ut som spelarna ute på plan hade kul. Vi hade mycket bättre tryck samt snabbare fötter i försvar och höll Blacke till 7poäng i quartern. Ledning med 8 poäng i halvtid.

Inför tredje pratade vi om att behålla trycket och försöka dubbla assist mängden så att vi skulle närma oss 20 assist. Tyvärr börjar vi väldigt slappt och näst intill nonchalant. Pressen som inte givit oss några större problem under första halvlek började helt plötsligt skapa turnovers. V förlorar perioden med 20-10.

Fjärde perioden blev väldigt spännande och vi bjöd verkligen publiken på en jämn basketmatch ini det sista. Tror dock att vi i detta läge visade prov på någorlunda lyla och  att vi var laget fyllt med  veteraner . Slutsiffrorna blev 69-72 och vi gjorde det vi behövde, det vill säga, vinna matchen.

Att förbättra: Trepoängs- och straffkastskyttet sviker oss fortfarande. 17 procent från trean och nästa 20 missade straffkast. 22 turnovers mot ett ungt lag.

Ta med oss. Glädjen och ticki-tacka i andra perioden. 15 assists som kunde ha blivit betydligt fler om vi fått i några enklare ilägg. Nästan 11 spelare på 10 minuter eller mera.