Igår spelade damlaget sin tredje match för säsongen. Den här gången stod KFUM Lidingö, som spelade sin första match för säsongen för motståndet hemma i Gärdeshallen. Efter en trög start kunde segerresultatet tillslut skrivas till 75-52.

Efter en träning med riktigt bra intensitet i tisdags kände vi oss taggade och redo för match på torsdag kvällen. Första perioden startade inte som vi ville och vi var även i denna match inte helt redo från början. Vi lät Lidingö komma in alldeles för lätt i matchen och de kom till alldeles för enkla avslut. I anfallsspelet hade vi problem att hitta våra positioner och vi fick därmed dålig rörelse och flyt i spelet. Efter första perioden ligger vi under med 18-19.

I andra perioden kommer vi ut hungrigare och helplanspressen ger bra utdelning. Thingwall bidrar med grym energi och smarta dubblingar framme i pressen vilket gör Lidingö stressade och de kastar bort ett flertal bollar. Vi gör ett riktigt bra jobb defensivt och Lidingö petar endast i sex poäng i hela perioden. I halvlek har vi gått om och leder med 36-25 och även om statistiken endast visade på 7 steals så gav helplanspressen bra utdelning.

Början på tredje blir en liten repris på första perioden och vi låter Lidingö komma till några allt för enkla poäng igen. Efter ett tag steppar vi upp och vi får lite tid att öva på zonpressen och zonförsvaret. Vi har hittat lite bättre positioner i anfallet men fumlar fortfarande lite mycket med bollen. Trots detta vinner vi även denna period med siffrorna 19-14.

Sista perioden rullar på på liknande sätt och slutresultatet blir 75-52.

Till nästa match måste vi se till att hitta positionerna i anfallsspelet bättre. Vi tar med oss helplanspressen som gav bra utdelning. Alla spelare gör poäng vilket är väldigt positivt och framförallt så har Linda väldigt bra skottprocent idag med 3/3 på tvåorna och ¾ på treorna.

Nu väntar en ledig helg och nästa vecka taggar vi för bortamatch mot Östersund.