Vi gick in med en tuff inställning till Alviks hemmahall i Åkeshov. Med oss fick vi många enkla poäng från snabba uppspel i de första minuterna. Intensiteten var hög och det märktes tydligt att Alviks försvar inte hade vaknat än. Initialt var vårt försvar bra och vi fick många steals samt skapade turnovers för motståndarlaget. Några minuter in i matchen började vi dock släppa skip-passar och skottsäkra Alvik fick ta många öppna trepoängare. Dessutom hade vi problem med utblockeringen och de fick ta många offensiva returer. Vi kämpade dock emot hårt i offense och resultatet i halvlek blev 21-15.

I andra halvlek gick vi in med en ännu högre kämparglöd än i början. Defensivt blev vi bättre på att stänga deras treor men vi hade fortfarande problem med utblockeringar och vi släppte dessutom mitten. Vi lyckades dock få in många snygga blocks på deras hårda drives mot korgen. Offensivt vart det lite skakigt och oorganiserat då vi möttes av ett zon-defense. Efter ett tag lyckades vi dock hitta passarna från inside till cuts eller disharna. Vi låg ofta jämt med några få poäng över/under men i sista minuterna tappade vi tyvärr koncentrationen och gjorde många misstag som gjorde att Alvik tog ledningen.

Allt som allt var det en tuff och jämn match och vi gav trots att Alvik ett hårt motstånd. Jossan tog många starka returer (hela 14 st!), Therese drog på sig många fouls tack vare sina starka drives, Vilma och Erika R. kämpade starkt i defense och saktade ned Alviks snabba point guards. Meja bidrog med snygga skott, Fargo med snygga steals och Alva och Jennifer med riktigt bra box outs. Dessutom får vi inte glömma Hillan och Julia som kämpade tappert i 3-sekundersområdet samt Li med sina snabba attacker. Det som avgjorde matchen var helt enkelt att Alvik var hungrigare efter sin första vinst och hade mer flyt i skotten. Matchen slutade 69-64 till Alvik.