Vi hade sett fram emot dagens match mot Akropol med lite skräckblandad förtjusning. De är ett tufft lag att spela mot och har investerat i tre riktigt skickliga spelare som de matchar hårt. Vi började trevande, samtidigt som Akropol spelade smart och satte sina skott. Trots att vi ryckte upp oss betydligt och vann andra halvlek så kom vi aldrig riktigt ikapp. Vi visade i alla fall att vi kan spela jämnt med dem och ser fram emot revansch i januari.

Vi hängde med i början av första perioden, men sedan drog Akropol ifrån till 12-24 via smarta passar när vi inte kom rätt i försvarsrotationen. I anfall kom vi till hyggliga avslut, men hade inte marginalerna med oss och var dessutom för lama på returerna. Andra perioden började dåligt för oss. Vi missade våra avslut och var inte på tårna i försvar. Akropol drog ifrån ytterligare och ledde med 41-20 med tre minuter kvar av halvleken. Då hände något. Vi började plocka defensiva returer och fick stopp på dem i anfall.

I andra halvlek fick vi till mycket bättre fart, vi hjälpte varandra i försvar och tog fler returer. Låsningen från första halvlek hade släppt och vi började visa att vi faktiskt hör till de bästa lagen i serien. Vi vann tredje perioden med 20-17 och låg under med 40-58 inför sista. Vi spelade bra även i fjärde perioden och hade vi haft lite bättre sänk hade vi nog kunnat hota dem ordentligt. Nu räckte vi inte hela vägen, men vi vann i alla fall även fjärde perioden (19-18).

Om man kikar i statistiken så visar den tydligt att vi förlorar matchen på för dålig skottprocent och bristande returtagning. Returtagning handlar till 90% om attityd, så det är bara att ändra på. Och vår skottprocent må vara dålig, men blir faktiskt bättre för varje match. I januari möter vi Akropol igen och då kommer vi inte vänta till halvtid, utan spela vår bästa basket från första sekund.

Be careful what you wish for. Vi spelade till oss en plats i Damettan för att vi ville spela bättre och roligare matcher mot svårare motstånd. Samtidigt vill vi inte träna mer än två ggr i veckan eftersom vi också vill prioritera karriärer och studier. Idag suger det. Vi hatar att förlora. Hade vi valt att trycka in 4-5 basketpass i veckan med en auktoritär coach hade det slutat annorlunda, men vi hade inte varit vidare lyckliga.

Det är underbart att få lira i detta fantastiska lag bestående av begåvade basketspelare och härliga individer och jag skulle inte vilja byta det mot något eller någon i hela världen. Och jag är faktiskt helt säker på att hela laget känner likadant. Vår bredd är vår styrka och inget annat lag i serien har 20 riktigt bra spelare att tillgå.

Nästa helg möter vi Jämtland Basket borta i Östersund. Jag ser verkligen fram emot det och har bestämt mig för att lägga i mina första poäng i division 1 någonsin. Basket handlar om attityd, så det är fullt möjligt. 🙂