Första matchen efter jul är alltid en gambling, inte så att vi tränat ihjäl oss under julen och inte spelat match på länge så det kan vara lite vingligt. Lägg också till att två spelare är på vift ute i världen, Madde har fått jobb i Singapore och kommer vara borta två år, och Jenny (Lidgren) ska ut i europa och plugga under våren. Två stora avbräck, nytt ansvar för andra spelare och annan spelarrotation.

Wetterbygden kom på besök till Gärdesh.. nej.. Engelbrektshallen i lördags. Ett ungt lag förstärkt av en amerikanska och lite annat smått och gott. Vi var på tå direkt från början och spelade riktigt bra försvar, anfallsspelet såg bra ut, enda problemet var att vi inte tog så mycket avslut. Försvaret fortsatte vara riktigt bra hela matchen igenom och anfallsspelet plockade upp sig lite i andra halvlek. Vi har otroligt bra bollrörelse och låter alla få vara med i anfallsspelet, men kommer inte riktigt till så många snabba uppspelsavslut som vi kanske borde med tanke på hur bra försvaret var.

Nåväl, efter att varierat lite i försvar i tredje perioden gör vi ett ryck som Wetterbygden inte hämtar sig ifrån. Rosa protokollet är i hamn! Första segern 2016, och en bra känsla inför vad som komma skall.

Samtliga spelare får många minuter, samtliga presterar bra. Laget Central laddar om inför en tuff match på onsdag hemma i gärdeshallen. 19:45 är det uppkast mot Solna! Välkomna