Sista hemmamatchen i superettan och tufft motstånd mot elitsatsande Högsbo. Damlaget stod upp bra i en tät, spännande och välspelad match i Gärdeshallen. Förlust till slut med en poäng, 64-65.

Med 0,8 sekund kvar på matchuret satte Susanna Kalén sitt skott. Publiken jublade och vi hoppade och skrek men domaren var bestämd. Det var ett tvåpoängsskott. Vi hade behövt en trea för att nå förlängning. Högsbo höll i bollen den sista sekunden och kunde vinna med uddamålet. Retfullt.

Vi var laddade när matchen satte igång. Efter de senaste två vinsterna ville vi ge Högsbo ett ordentligt motstånd. Och det fick de. Hemmapubliken som troget fyllt läktarna under säsongen stöttade och gjorde vad de kunde. Lagen följdes åt och poängställningen skiftade. Efter första quarten var Högsbo i ledning med 17-12. I halvlek hade vi vänt och ledde med en poäng, 30-29. Högsbo tog tillbaka ledningen sent i tredje quarten, 51-45. Sedan höll de undan även om vi närmade oss.

Högsbo var samspelta och framför allt Fantasia Hilliard var svårstoppad. Med kvicka och säkra avslut blev hon bästa poängplockare med totalt 24 poäng. Hon spelade dessutom i stort sett hela matchen, närmare 39 minuter. Högsbos Hanna Johansson kom upp i 18 poäng. Även hon spelade över 30 minuter. Övriga i laget fördelade resten av poängen jämnt mellan sig.

Domarna valde att inte alltid vara snabbast med visselpipan utan tillät oftast ett fysiskt spel. Jennie Thingwall klarade sig enda fram till slutminuten då hon blev utfoulad.  Vi fokuserade på vårt motionspel vilket innebar mycket rörelse och fart. Och vi fick våra avslut, fast det var en del ring ut.

Hos oss var det på nytt Josefine ”Jossan” von Uthmann som oftast visade vägen. Totalt 20 poäng och 7 returtagningar. Bästa poängplockare, och med flest poänggivande passningar, var Jennie Thingwall, 22 poäng. Pålitliga Nina Risto kom upp i 8 poäng följt av hårt arbetande Lydia Karlefors med 7 poäng. Senaste nytillskottet Lisa Conta satte ett straffkast.

Nu väntar två bortamatcher nästa helg. Först mot Mark i Kinnahallen och därefter chans till revansch mot Högsbo i Gothia Arena 2. Kom gärna och titta om ni har vägarna förbi. Oavsett hur det går kommer vi sluta bland de fem bästa i gruppen. Inte dåligt med tanke på att både AIK och Högsbo satsar mot eliten och övriga lag i serien bygger på basketinriktade gymnasietrupper.

/Sophie #35