Det var dags för säsongspremiär mot Jämtland i Engelbrektshallen. Och visst var det lite premiärnerver därute. Calle Arnold startade med fem snabba poäng men för övriga var det ett segt maskineri i anfall och ett något avvaktande försvar. Inget av lagen hade det minsta sänk dock och den första quartern slutade 20-16 till Central.
Jämtlands Olle Lundqvist visade på Nemanja Bjelisca kvalitéer i anfall med sin aviga och kloka spelstil och var svårstoppad. Central bytte in olika formationer men inget släppte riktigt offensivt förutom att Willy Beck och Johan Westerlund ”bailade” ut oss med individuella prestationer.
Tack vare en buzzertrea av Willy Beck så blev halvtidsresultatet 35-26 till Central.
Att bara släppa in 26 poäng i halvtid var bra men som sagt flytet offensivt fanns inte riktigt där….än.

I tredje perioden så kom vi däremot ut med mer fight och framförallt lite mer leenden på läpparna och kanske berodde det på att premiärnerverna nu hade försvunnit. Perioden slutade 30-12 till Central och plötsligt satt allt som missats i de första perioderna. Johan Westerlund gjorde återigen lite vad han ville offensivt och slängde i en sekvens i tre raka trepoängare och en fjärde nån minut senare. En av våra juniorer Kelly Drougge visade på en riktig vinnarskalle både offensivt och defensivt med blockar och postmoves.

Fjärde quartern blev lite transportsträcka och fokuset försvann en smula som det ofta kan göra när det ena laget har en betryggande ledning. Matchen slutade 76-56 och det vi tar med oss är försvaret som vi var väldigt nöjda med.
Annat statistikgodis är JWs 32 poäng, Erik Lundmarks ”galna” plus-minus statistik på +24 på endast 16 minuter, Calles 4 blockar samt den helgjutna insatsen av Nisse med 15p 11returer 6ass och 2 steals.

Hela laget fick lira och oavsett vilka som var inne så höll försvaret en riktigt hög nivå. Vi tar med oss det i veckan när vi börjar förbereda oss för en svettig helg med två matcher uppe i basketmeckat Luleå.