Bara den andra hemmamatchen för säsongen och den tredje matchen på 8 dagar. KFUM Central tog emot Fryshuset Basket i hemmafortet Gärdeshallen.

Vi såg det här som den första av flera riktigt tuffa matcher i rad vi nu har framför oss i jakten på superettanplatser. Fryshuset hade hittills i år bara förlorat en fight och vi väntade oss inte ett gäng med någon överdriven respekt för oss. Däremot hoppades vi kunna störa deras spelidé och få matchen dit vi ville. En person vi absolut inte ville skulle komma igång var storskytten André Benediktsson som vi fokuserade extra på i försvaret.

Inledningsvis är vi inte med på farten som dras igång. Det blir snabba poängväxlingar där vi inte hittar försvarspositionerna och efter bara 3 minuter ligger vi under med 9-13. VI byter lite mannar och matchens gigant Johan Westerlund vaknar till. Det blir 8 poäng från vänsterbössan under ett 13-2 ryck över nästkommande två minuterna medan Mike Banks plockar upp Benediktsson och stänger ner. När första periodsignalen ljuder leder vi med 32-24 och Johan har skrapat ihop inte mindre än 19 poäng.

Bra fokus i periodvilan och vi känner att vi kan ännu bättre. I andra kommer vi ut med nytt folk och det försvarsspel man bara kan drömma om att spela över 40 minuter. 1 poäng hinner Fryshuset med innan vi går på en 13-0 run som avslutas med breakaway dunk från Calle Arnold. Johan kommer in i matchen igen och öser i och runt korgen gör Kelly sina bästa Tim Duncan imitationer. Vi bibehåller fokus i försvaret och är nöjda att gå till halvtidsvila med 61-40.

I tredje bibehåller vi ledning med 21p i fem minuter innan orken ser ut att tryta en aning. Fryshuset gör det riktigt bra som inte viker ner sig i det här skedet av matchen utan börja knapra in. Ett par snabba Frysentreor kapar ledningen till 15 och trots att Nisse och Mike hittar siktet framåt kan vi inte hålla undan fullt ut.

Fjärde perioden behandlar vi tyvärr för mycket som en transportsträcka. Nisse, tillsammans med Loke som sätter en lång trea, sköter produktionen framåt men Fryshuset får upp farten rejält. Vi blir sena i roteringar, hamnar tidigt i lagfoul och är inte alls med på deras attacker. 12 straffkast får Fryshuset skjuta i fjärde och det är inte förrän ledningen är nere i 7 som vi anser att nog får vara nog. Johan bjuder på några sista cirkusnummer och slänger i våra sista 10 poäng.

Slutsiffran landar på 100-87 och trots Johans monsterkväll med 42 poäng på 28 minter är det en riktig laginsats som plockar hem segern. Alla har speltid och 10 av 12 spelare har 10+ minuter. Samtliga är redo att ta i från stunden man står på banan och 10 spelare är med i poängprotokollet. Starka inhopp av Abbe och Philip hjälper oss att dra upp tempot som leder till det matchavgörande rycket i andra och det är återigen en fröjd att se 19-årige Kelly mala ner folk i posten. Benediktsson stannar på blygsamma 10 pinnar.

Nu två veckors spelledigt och förberedelser inför nästa stockholmsderby mot Alvik.