Det var som sagt dags för rematch mot Luleå BG efter en, ja, totalt miserable showing i Luleå veckan innan.

Dock så börjar det liknande och vi kommer ut i första quartern med lock på korgen. Vi släpper visserligen bara in 16p men bara 10 framåt tyvärr.

Andra quartern blir en förbättring upp till 12p 🙂

….men vi släpper in 23p (!) så 22-39 i BGs favör i halvtid.

I tredje så släpper det dock helt och hållet. Vi varvar med zonförsvar och får äntligen i lite bollar och gör vid ett tillfälle 16 raka poäng. 24-7 slutar quartern och vi är helt lika inför fjärde quartern 46-46!

Där blir det dock en darrig historia, riktiga slarvfel blandas med hjältedåd av var och varannan spelare.

Vi bjöd på enkla turnovers rakt i BGs händer, slöa försvarsroteringar för att i nästa ögonblick ta en charge, steala och sänka treor. Bra underhållning för publiken men hemskt nervigt.

Med mindre än 2 minuter kvar sätter Arvidsson en trea för BG och vi ligger under med 56-61.

Emil Häglund svarar med en egen trea med 1.30 kvar och Luleå foular samtidigt off ball så vi behåller possession.

59-61.

Dock så missar vi två skott i nästföljande anfall för att kvittera och passar även till sist bort den med dryga minuten kvar 🙁

Då slänger Tedesjö i BG i en riktig daggertrea så att BG återigen leder med 5p med 53 sekunder kvar. Tufft.

59-64.

Häglund missar sen en trea i nästa anfall, men BG foular JC på returen som får två straffkast. Båda hamnar ring ut, men Häglund är där på returen och lägger i två poäng och blir foulad!

Straffkastet missas återigen men studsar omöjligt nog rakt i händerna på Häglund som passar Nisse, som hittar Joeffrey som skjuter en lååång trea. Påse och lika!

64-64!

BG missar lyckligtvis två skott i sista anfallet och vi har förlängning 🙂

I förlängningen tar vi snabbt en 4-poängsledning, men BG hinner ikapp och går om till 68-70, varpå vi gör 6-0 och tar ledningen med 74-70.

Hansson slänger i en trea och vi har 74-73.

Vi lyckas sen med nöd och näppe hålla ut hela sista anfallet utan att tappa bollen och tiden går till sist ut och vi har segern i hamn.

Ingen välspelad match men a win is a win is a win!

En eloge till BG som enligt coachstaben här spelar en intelligent basket och visar grym inställning i 40 minuter. Ivi är helt klart imponerade av BGs lagbygge och coaching!