I helgen var det hemmapremiär för P02/03 i gärdesshallen och våra motståndare var Kungsholmen basket. ett lag vi slagit många gånger tidigare.

matchen började bra, vi spelade bra försvar, passade runt bollen, attackerade i rätt lägen och hade faktiskt en hel del returer. synd bara att vi hade ett sånt förbaskat oflyt…ändå ledde vi stabilt i första perioden.

trotts att vi var bättre så hade kungsholmen mer flyt än oss och på så sätt tog sig tillbaka in i matchen.

Eftersom vi var 12 hela spelare så prövade vi med en helplanspress som fungerade sådär, dåligt fokus av oss och vi kopplade inte på skallarna. när det var dags för halvtid så ledde vi bara med två poäng.

resten av matchen var ungefär likadan vi pressade, spelade halvkasst defence, hade ett otroligt oflyt (kan var för att vi slängde bollen istället för att skjuta den) och de scorade.

två minuter kvar på matchen börjar vi tagga till och nailar pressen bra, lyckas också stoppa kungsholmen någorlunda.

tjugo sekunder kvar av matchen, vi ligger under med ett poäng. kungsholmens inkast under korgen. vi lyckas sno bollen men sen kasta bort den igen.

stoppar ännu en gång och vi får bollen i sidan.

Erik hade ritat upp ett inkast vi skulle pröva som förhoppningsvis skulle ge oss de två poängen vi behövde. men vi klarade inte pressen och förlorade matchen med ett poäng. 22-23 blev slutresultatet.

med lite mer fokus och vinnarskalle hade vi vunnit denna matchen. men tur att vi möter samma lag två gånger, för nästa gång blir det revansch!!