Organisation

KFUM Central Basket är en ideell organisation som till största majoritet drivs av medlemmar som gör insatser för klubben ideellt. Våra olika medlemsprofiler är:

Styrelse

Föreningens styrelse har åtta ledamöter och två suppleanter. Vi har en ordförande och en vice ordförande. Årsmöte sker tidig höst och styrelsemöten hålls regelbundet under året. Styrelsens medlemmar är även med i utskott som sköter olika uppgifter.

Kansli

På kansliet jobbar klubbens sportchef samt administratör. Sportchefen har operativt ansvar i klubben och sköter allt från högt till lågt. Administratörens ansvar är medlemsregistret, fakturering m.m.

Spelare

Våra spelare utgör grunden i föreningen. Det är de som i störst utsträckning betalar medlemsavgifter och hjälper till vid olika tillställningar, ställer upp som funktionärer och skriver sekretariat på matcher utöver att träna hårt och spela matcher!

Tränare

Även våra tränare visar ett engagemang utöver det vanliga. De coachar våra spelare, åker med på turneringar och läger, hjälper till på aktiviteter och tillställningar som klubben anordnar. Förutom det hjälper de till att se till så att mycket administrativt runt matcherna fungerar och ser till så att lagen kommunalt tar sig till och från hallar.

Förälder

Vi har ett stort antal aktiva föräldrar i klubben. De hjälper inte bara till genom att skjutsa sina barn till matcher och heja på som åskådare utan till exempel även i vår kaféverksamhet i Gärdeshallen, de jagar sponsorer och sammarbetspartners, skriver artiklar och texter för hemsidan m.m.

Supportermedlem

Även om man inte längre är aktiv i klubben så kan man vara med och hjälpa till. Som supportermedlem stöder man klubben ekonomiskt med 250 kronor per säsong.

Många av våra medlemmar är aktiva som flera av dessa profiler. Som förälder och tränare, som spelare och styrelsemedlem eller kanske jobbar på kansliet och är spelare samtidigt. Listan kan göras lång. Gemensamt för de alla är att utan deras engagemang skulle föreningen stanna upp. Stort tack till alla aktiva som hjälper KFUM Central Basket framåt!

Föreningen är en del av KFUM Sverige och består av en styrelse, ett kansli samt dess medlemmar.