Att få se college basketslutspelet live i USA har varit en punkt på listan att göra innan man dör. Att få se final 4 live på plats var något som man knappt kunde tro på. Nu blev det av.. och som det blev av! 

En ruskigt intensiv vecka i San Antonio senare och vi kan summera ihop en upplevelse utanför det normala. Nätverkande med coachgrupp från Mexiko, mingel arrangerat av USA Basketball, två NBA-matcher, semifinalerna och finalen i NCAA.. inte varje dag man får se basket tillsammans med nära 70000 människor under samma tak.

Som gäster till Chris Dial (The Basketball Embassy) fick vi chansen att stifta väldigt många nya kontakter.. att som DUKE-fan stå och bli hånad på ett mingel blev lite enklare när den som gjorde sig rolig över DUKES uttåg ut turneringen var RC Buford, Spurs Generalmanager.

Den mexikanska delegationen som också var gäster till The Basketball Embassy hade mycket intressant att berätta kring basketen i deras hemland. Alltifrån hur klubbarna fungerade till hur det är med jämställdheten bland tränarna. Vi började en intressant diskussion kring samarbete för att sprida vår kunskap..

I det gigantiska mässkomplexet i citykärnan hade USAs coachförening årsmöte, med en enorm yta där utställare fick visa upp sina basketrelaterade produkter och lösningar. Det finns en del coola tillbehör till ens verksamhet, om pengakistan var bottenlös…

Nätverkandet är inte direkt min starka sida, under den här resan så fick den verkligen en utmaning och vad kul och intressant det är!! Det finns många spännande kontakter tagna som vi får se vart det hamnar till slut, allt från coacher till leverantörer av olika tjänster.

Vem vet, kanske vi kan få besök av diverse spännande personer från USA framöver.

Väggen på kansliet blev påfylld med lite fler minnen och skallen full med funderingar och ideer kring hur vi ska kunna utnyttja vårt nätverk ännu bättre.

Tack till KFUM Central för att ni gjorde resan möjlig!

Victor