För andra året i rad så har KFUM Central basket bjudit in Loren Steele från Malmö att hålla i ett basketcamp för spelare u13-17. Förra året var vi 16 spelare i liten hall och i år var vi 40 spelare i stor hall. Enorm tillväxt. I år hade vi spelare från KFUM Central Basket, Åkersberga Basket, Viby Basket, Kungsholmen Basket och Hammarby Basket. En bra blandning av spelare från runt om i Stockholm.

” Effektivt, lärorikt och kul läger med riktigt bra tränare och fokus.Ett positivt helhetstänk som lyfter varje spelare oavsett hur länge man spelat. Synd att det bara är en gång om året.” Birgitta, förälder, Viby Basket

Coach Steele har många års erfarenhet från högsta serierna i Sverige och ungdomsbasketen i Skåne. Ni känner säkert igen honom från de två senaste sommarlägren där han höll i flera stationsträningar m.m. Som assisterande hade han sin son, coach i klubben och regionscoach, Sebastian Steele.

”Det var bra stämning och alla gjorde sitt bästa” Sofia, KFUM CENTRAL F05 City

Upplägget hyfsat enkelt: 5 dagar (tisdag-lördag) Basket i 1 timme 15 minuter, paus i 30, basket i 1 timme 15 minuter. I år hade vi med oss JWR Performance som skapade ett fantastiskt uppvärmningspass som alla spelare fick ansvar över själva att utföra innan och mellan träningarna.

Tack till Wasted Potential för GRYMT snygga vändbara linnen!

Fokus var som alltid på basketens grunder men på ett så roligt, givande och utmanande sätt som möjligt. Bollbehandling tog, precis som förra året, mestadels av fokusen under veckan – att i så högt tempo som bara möjligt förflytta bollen över planen, mellan koner och/eller med en tennisboll. Även mycket fokus på skott, och avslutningsvis ett stort fokus på försvar med hög intensitet.

”Man måste alltid ge 100% och man känner att man utvecklas varje dag” Olivia KFUM CENTRAL F05 City

Vi försökte pusha spelarna så långt det bara går och det märktes att alla spelare accepterade utmaningen. Vi ville att alla spelare skulle känna att de fick gå igenom campet och komma ut på andra sidan som en bättre basketspelare. Det vet jag att vi lyckades mest.

/Sebastian Steele