Match i härliga, anrika Hersbyhallen är inte alltid en dans på rosenblad och Celine Dion på stereon direkt… men idag var vi på tå och taggade. Första matchen i gult gick för det mesta i dur. Vi vann uppkastet och gasade på hela vägen in i mål.

Första perioden blev en urladdning med hela 29 pinnar framåt och 12 insläppta, ändå var vi inte riktigt nöjda med försvaret och övriga perioder släppte vi in under 10 poäng.

Lidingö försökte.. med zonförsvar, man-man och så vidare, men inget hjälpte riktigt idag. Vi fick runt bollen och delade med oss inside och outside. Vi spelade tufft försvar, kontrollerade returerna och sprang på fastbreaks som kor på grönbete.

Samtliga spelare bidrog, Sophie Melin gjorde sina två första pinnar i division 1! Och av bara farten blev det en drive med reverselayup utöver det också. Kristina ”Rosie” Michalsen hade lite lock på korgen, men lyckas med en snygg drive i slutet stoppa i två pinnar också.

Nina Risto, Madde Lindquist och Jennie Thingwall såg stundtals ut som up and coming u19 spelare med sin fart, inställning och energi!

Den ende som gick poänglös ur fighten var Jenny Lidgren som var tufft uppvaktad under korgen och inte riktigt fick i någon boll, men fick sno bollen med 4 sekunder kvar och dribbla upp för en ”lång trea på ett ben”-avslut, tyvärr ring ut.

Man ska inte dra för stora växlar på den här matchen, men… vi gör det bra! Samtliga 10 spelare får ordentligt med speltid och vi hade roligt där ute, och vi tog hem det rosa protokollet i våra nya fina gula dräkter.

Nästa vecka dyker vi upp i Gärdeshallen, då står satsande Östersund basket för motståndet. De har rustat upp ordentligt med lite importer och så vidare. Blir en tuff utmaning! Lets do it!

Mer om det under veckan, trevlig söndag!

Go bananas!

Tyvärr så var statistiken inte 100% så vi länkar inte till den idag.