I veckans första match för damlaget stod Blackeberg för motståndet. Det blev en väldigt tuff och jämn batalj där lagen skildes åt med endast några poäng matchen igenom. Vackert spel varit inte signumet för kvällen men däremot visade damlaget upp en fantastisk kämparglöd som till slut ledde till att hemmalaget stod som vinnare.

Matchen börjar med att Central lägger i några snabba poäng medan Blackeberg har lite svårare att sätta sina lägen, men snart kommer även de igång och efter första kvarten står det 16 lika. De två följande perioderna är även de jämna, med en knapp fördel åt Blackeberg, som lyckas få Central ur balans med sin aggressivitet. I och med att flera lag i tabellen ligger på samma poäng, och Central och Blackeberg inför matchen stod på varsin sida om kvalstrecket till Superettan väger dagens match extra tungt.  Inför fjärde kvarten leder Blackeberg med fyra poäng, och atmosfären i Gärdeshallen är laddad.

Lagen sliter om nästan varje boll och med hjälp av den påhejande bänken och hemmapubliken kan Central lägga i en extra växel och stänga ner Blackeberg som bara gör 2 poäng under matchens sista fem minuter. Och när försvarsspelet ger utdelning kommer även utdelning framåt. Hemmalaget lägger i 11 poäng under de sista minuterna och får till slut matchen till 65-54. Vilken pärs! Vilken kämparvinst!

Även om damlaget hade lite problem i anfallsspelet under matchen så sätter vi 55% av 2-poängsförsöken. Däremot behövs nog lite mer träning från trepoängslinjen, där vi landar på endast 1/13. Båda lagen lyckas riva ner 40 returer var, men Blackeberg fick med sig 17 offensiva vilket är ett antal för många. Det blir en förbättringamöjlighet inför näst match. Vi bör även tänka på att hålla nere antalet bortslängda bollar, som i kvällens match blev hela 21 stycken. Dock lyckades vi även få Blackeberg att slänga bort 19 stycken. Trots att finliret lyste lite med sin frånvaro under kvällen så bjöd ändå damlaget på lite godis, i form av hela sex stycken blockar! Riktigt kul att se.

En shoutout till kapten Jossan som verkligen styrde kosan mot vinst med sina 24 poäng och 10 returer. Även parhästarna Nina och Jenni slet som tokar under korgen och svarade för sju av lagets 13 assist, samt 11 respektive 16 poäng. Starkt tjejer!

Hatten av till Blackeberg som kom till Gärdeshallen med en rejäl skopa aggressivt spel och väldigt mycket snabbhet, och gav Centrals damlag en riktigt tuff kväll och en bra tankeställare inför veckans kommande matcher. Nästa drabbning för damlaget äger rum redan ikväll, då Akropol bjuder upp till dans i Ungdomens hus. Ses där!