Igår, söndag, spelade damerna hemma mot Sundsvall. Ett Sundsvall som Central definitivt inte fick underskatta och därför handlade mycket av pre-game snacket om att vara på tå, sätta ordentligt tryck i defense, gå för offensiva returer och mixa i försvarsdispositionen. Det absolut viktigaste var att släppa lös all offensiv och defensiv energi i kortare intervaller för att på så sätt kunna bibehålla det tryck i defense som eftersöktes.

Centraldamerna startade matchen i det furiösa tempo som man bestämt sig för och det ledde till många enkla poäng och goda positioner för offensiv returtagning. Vid 5-5 spelet visade laget prov på superb sving i offense vilket gav öppningar för drives, postmoves och skytte. Redan efter de första fem minuterna hade hemmaspelarna ryckt åt sig en komfortabel ledning som de sedan höll och utökade något vid quarterns slut. Poängskillnaden hölls nere efter bra postspel och trepoängsskytte hos gästernas J. Bergsten och I. Aasa. Inför andra quartern var ledningen på 11 poäng, 26-15.

I andra quartern följdes lagen åt under den första halvan innan Central gjorde ett miniryck. Central fick bättre stopp på Bergsten, men Aasa visade prov på riktigt stort skytte med 4/4 från 3p-land och detta gjorde att Sundsvall fortfarande hängde med i matchen. Hemmalaget hade så här långt haft alla spelare på banan och alla hade visat sina starka sidor offensivt och gjort ett enormt arbete defensivt. När halvtidssignalen ljöd var ställningen, 50-35.

Tredje quartern inleddes lite trevande och den offensiva rörligheten minskade något. Efter ett par minuter var dock ordningen återställd och rörligheten i anfall och försvar återställdes. Mixen av postspel, drives, skytte och tryck i olika försvarsformer fortsatte att ställa till problem för gästerna. Än svårare blev det då alla i Central utgjorde ordentliga offensiva hot och gjorde helhjärtade insatser i försvaret. Efter tredje quartern var ledningen 18 poäng, 66-48.

Fjärde quartern inleddes med en 16-4 run och där punkterades också matchen. Då var Centrals ledning hela 30 poäng. Under sista minuterna kröp gästerna något närmare och slutresultatet blev 82-57.

Stor eloge ska ges till gästerna som kämpade och slet hårt hela matchen igenom med endast sju spelare.

Stort beröm till Centralspelarna som i matchen uppvisade mycket bra lagspel framåt och bakåt, visade upp sina individuella färdigheter, pushade varandra under hela matchen samt spelade fram varandra på formidabla sätt. Vad sägs om 24 assists och endast 6 turnover. Grymt jobbat!

Poänggörare Central: Nina Risto 22, Lotta Nilsson 17, Linda Durmén Blunt 17, Madeleine Lindquist 13, Olivia Kolo 8,  Katarina Lilliehöök 2, Hillevi Stenström 2, Kristina Rosén 1

Laget hade 24 ass, 6 TO, 13 steals, 45 reb varav 21 var offensiva.