Igår, söndag, var det dags för herrlaget att starta vårsäsongen och nu föreföll det sig också så att det var vid tillfället då serien vänder. Herrarna åkte till Nacka för att ta sig an Skuru, ett lag som trots tabellplacering, visat prov på god utveckling och gjort mycket bra resultat under de senaste omgångarna. Skuru är ett ungt lag som består av många ”big-men” med mycket god rörlighet och explosivitet, så det var med viss oro vårt herrlag styrde sina färdmedel mot Nacka Sporthall. En sporthall som för övrigt ska rivas och ersättas med en ny där de får en så pass stor hall att de kan ha två fullstora basketplaner på den. Detta hade möjliggjorts i samverkan med de politiskt styrande och klubben ifråga. En stor eloge till Nackas politiker som nu kan lyfta Skurus verksamhet än mer. Hallen ska stå klar redan i september.

Nåväl, vi vänder åter till matchen. Våra herrar hade stärkt sin form tack vare ett längre juluppehåll och viss ringrostighet gick att skynja under förra veckans två träningspass likväl som under uppvärmning inför match. Skuru började matchen bra och satte omedelbart en tuff trea vilken sedan följdes upp av ytterligare en. Centralkillarna arbetade sig närmare och närmare korg för att sedan kunna disha ut bollen till skyttar. Detta spel gjorde att Central höll jämna steg med Skuru under hela första perioden. Den perioden blev mycket poängsnål, 14-14, vilket ofta är fallet efter längre uppehåll.

I andra perioden blev den offensiva rörligheten bättre och poängskörden ökade något. Dock steppade Centralspelarna upp något ytterligare i försvarsarbetet och det ledde till att laget kunde gå till halvtidsvila med en ledning om tre poäng, 29-32.

I tredje sattes Skuruiterna på prov genom att Central omdefinierade sitt försvar något och det dröjde länge innan Skuru lyckades luckra upp det gedigna försvaret. Perioden vanns med tio poäng och inför fjärde perioden var ställningen 35-48.

I början av fjärde kom det ett litet ryck och Centrals ledning var som bäst uppe i sjutton poäng. Dock svarade Skuru upp bättre och lyckades komma till linjen i större utsträckning där de nu var högprocentiga. Sista perioden vanns även den av Central och slutresultatet blev 56-70 i Centrals favör.

Alla i laget gjorde bra insatser och var klart delaktiga i vinsten.

Nu väntar dock seriedominanten KFUM Järfälla, ett lag som har ett klart uttalat mål att gå upp i Basketettan Herr, nästa helg så för laget gäller det att ha en riktigt bra träningsvecka för att vara så finslipade som möjligt inför denna batalj. Kom och heja fram laget på söndag klockan 14.15 i Gärdeshallen.

Skuru IK – KFUM Central  56-70 (14-14, 15-18, 6-16, 21-22)

Poänggörare Central: Abram Viklund 14, Erik Lundmark 12, Philip Aluko 11, Christoffer Nordenlöw 11, Stephen Aluko 7, Love Linder 6, Simon Alvring 5, Lars Isaksson 4, Johannes Lindström 4, Loke Sjöwall 2, Joakim Forsman 2.