Som sagt, tuffa revanschlystna Norrort stod för motståndet på tisdagskvällen i Tibblehallen.

Som det ofta blir när det ena laget har en chip on their shoulder, är på hemmaplan och det till råga på allt är en vardagsmatch, så kom vi ut minst sagt sömnigt och ofokuserat. Vi ligger under med som mest 20 poäng i första halvlek och Norrorts Casper Adolfsson har själv strutat i 20 poäng. Halvtid och det står 42-26 till Norrort.

I början av säsongen (eller bara för några veckor sen för den delen) så hade vi haft en rejäl uppförsbacke men något slags lugn infann sig i gruppen i halvtid. För det första så hade vi spelat dåligt och de gånger vi faktiskt lirade fram oss till ett enkelt avslut, ja då missade vi. Så vi visste att det fanns rum för förbättring. Allt det i kombination att vi som lag växt oss starkare som ett kollektiv där vi verkligen litar på varandra tillsammans gjorde att andra halvlek blev en muntrare (om än hetsigare) historia.

Försvaret satt, skotten satt och Johannes Lindström kom in från bänken och hystade i treor och tog returer och steals. Emil Häglund blev het och öste på egen hand i 28 pinnar i andra halvlek dvs mer än vad vi som lag gjorde i första halvlek (!).

Svettig avslutning blev det när vi ledde med 77-74 efter en Nisse-trea men sen släpper in två enkla layups av outtröttlige Mattias Herlitz. Marcus Friman sätter ett straffkast och Emil kvitterar till 79-79. Vi har sista skottet men får inte iväg ngt tyvärr. (OBS matchförloppet på livestats var alltså inte korrekt för dom som följde det eller kollade i efterhand)

Förlängning! På en tisdag!

I förlängningen så kändes kanske som om luften gick ur Norrort då vi snabbt drog iväg och ledde med som mest 9 poäng (vår största ledning i matchen) och till slut drog hem segern med 95-89!
Oerhört starkt av killarna och sviten är nu uppe i fem raka segrar!

Härnäst möter vi Luleå BG borta på söndag. Until then, keep calm and go bananas!